Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Plameňákům se díky koronaviru nebývale daří: Lidem v karanténě předvedli krásnou podívanou

Autor: jel - 
5. května 2020
16:42

V době koronavirové pandemie se objevilo velké množství podivných zpráv o zvířatech. Velkou senzaci vyvolala například zpráva o tom, že se díky karanténě v Benátkách vyčistila voda a do kanálů se vrátili delfíni. Tato informace se však nakonec ukázala jako falešná. Nicméně karanténa zřejmě pomohla plameňákům v Indii. Internetem se šíří video, na němž je indické jezero doslova pokryté těmito krásnými růžovými ptáky.

Video bylo natočeno v indickém městě Bombaj, v němž se nachází jezero Navi Mumbai, kam každoročně v období mezi říjnem a březnem plameňáci migrují a zůstávají zde do června. Podle deníku Daily Mail je jich letos o 25 procent více než minulý rok! Údajně by se v Bombaji mohlo letos objevit až 150 000 těchto zvířat.

Obyvatelé města, kteří žijí nedaleko vody, potvrdili, že takové množství migrujících plameňáků neviděli v oblasti už řadu let. Domnívají se, že takový nárůst je způsobený právě všeobecnou karanténou. V oblasti kolem mokřiny je totiž obyčejně bývá velmi rušno. 

„Zatímco jsou lidé zavřeni v domech, plameňáci pořádají velkolepou show pro obyvatele bydlící v blízkosti Navi Mumbai!“ napsal nadšeně jeden z místních na sociální síti. Údajně je v jezeře nyní čistší voda, kvalitnější řasy a v okolí čistší vzduch, což zvířatům samozřejmě svědčí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa