Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Netopýři, nebo únik z laboratoře? Experti mají o původu koronaviru jasno, spekulace odmítají

Autor: ČTK - 
21. dubna 2020
13:55

Všechny dostupné důkazy svědčí o tom, že zdrojem koronaviru SARS-CoV-2 jsou netopýři z Číny. Na tiskové konferenci to v úterý podle agentury Reuters řekla mluvčí Světové zdravotnické organizace (WHO). Důkazy podle ní nenaznačují, že by byl virus uměle upraven nebo dokonce vyroben v laboratoři.

„Všechny dostupné důkazy svědčí o zvířecím původu viru a o tom, že není upravený nebo vyrobený v laboratoři nebo někde jinde,“ uvedla mluvčí WHO Fadela Chaibová. „Je pravděpodobné, že je virus zvířecího původu,“ dodala.

Chaibová také řekla, že zatím není jasné, jak virus překonal druhovou hranici, tedy jak se přenesl ze zvířete na člověka. „Jasné“ podle ní ale je, že roli hrál kromě netopýrů i další zvířecí hostitel, který byl prostředníkem. V minulosti se uvažovalo jako o mezičlánku o luskounovi.

Varování amerického velvyslanectví

Americký prezident Donald Trump minulý týden uvedl, že se USA snaží zjistit, zda koronavirus nepochází z laboratoře v čínském Wu-chanu. Ministr zahraničí Mike Pompeo řekl, že Peking by „měl jít s pravdou ven“ a sdělit, co ví.

Wuchanský institut virologie, který je podporovaný státem, už v únoru odmítl tvrzení, že byl koronavirus uměle vytvořen v jedné z jeho laboratoří.

Americký list The Washington Post minulý týden napsal, že již v lednu 2018 varovala americká ambasáda v Číně před nedostatečnou bezpečností ve wuchanském institutu. V hlášení velvyslanectví přímo zmínilo riskantní výzkum koronavirů u netopýrů.

Více o přenosu nemocí ze zvířat na člověka čtěte ZDE >>>

gejzovic ( 26. dubna 2020 10:02 )

V americkem serialu natočenem v 2005 se uz otom viru pojednava,tak nam nekdo lže

mbmb ( 22. dubna 2020 05:31 )

vsichni nam lzou ,vzpomente si na Cernobyl , tutlali to ,po svete i sobe!
je to banda v USA, Cine, EU atd.sam podvodnik.trapi nas pokazde jinou nakazou, napr. krach bank , okradli nas otroky 2008 o vse.

fakt.fakt ( 22. dubna 2020 02:38 )

Italský expert odhalil další tajemství, v Itálii měli pacienty s Coronavirem několik měsíců před prvními případy v Číně. Ředitel italského Institutu pro farmakologický výzkum řekl, že italští lékaři zaznamenali případy Coronaviru již na počátku října minulého roku, skoro čtvrt roku před vypuknutím nákazy v čínském Wuhanu! Kousek od epicentra nákazy v Italii jsou dvě americké letecké základny Aviano a Ghedi-Torre, ve Wuhanu to byla delegace amerických vojenských sportovců. Nákaza importovaná z laboratoří americké armády ve Fort Detrick v Marylandu.

fakt.fakt ( 22. dubna 2020 02:28 )

Prvními nakaženými byli lyžaři.

nemocna ( 21. dubna 2020 23:35 )

Přesně tak je to z laboratoře at si tvrdí co chtějí lžou! proč by tedy jinak umlčeli několik stovek lidí po kterých se roznesla zpráva co se stalo a chtěli informovat svět, od té doby jsou nezvěstní, vraždí lidi aby nemluvili pravdu prolhaní komouši, měli by platit všem státům za ušlou ekonomiku a ne my jim za roušky, respirátory, že to vůbec vláda od nich vzala měli by si to zaplatit ze svého my to nepotřebujeme postarali jsme se sami navzájem tak vládu ani nepotřebujeme, v ničem nám nepomohla spíš uškodila nemyslela vůbec na nás když poslala do Číny všechny roušky, respirátory a lékařské oblečení, nám nezůstalo nic, taková vláda at jde do haj..u! Čína lže i kolik opravdu lidí u nich zemřelo, za všechny mrtvé ve světě by měla pykat! Čínany vyhodit do jednoho žerou na co příjdou *** nelidská

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa