Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Mária a Anton se nakazili koronavirem: Ztratil jsem čich a nemohl jsem ani chodit, popsal muž

Autor: jel - 
21. dubna 2020
19:49

Mária (66) a Anton (71) R., sympatičtí manželé ze slovenských Giraltovic, se nakazili covidem-19 od člověka, který byl na lyžovačce v Rakousku. Byli prvními pacienty s koronavirem v prešovské nemocnici. Povedlo se jim však se vyléčit! Nyní popsali nepříjemný průběh nemoci a pochválili zdravotnický personál. Prý se o ně skvěle staral.

„Měla jsem zvýšenou teplotu, celé tělo mě bolelo, všechny svaly, hlava, žaludek. Neměla jsem chuť k jídlu,“ popsala paní Mária pro server Plus Jeden Deň počátky své nemoci a dodává, že prvním příznakem byla zřejmě únava. Její synové stříhali na zahradě stromy a ona chtěla odnášet větve, byla však tak unavená, že to nedokázala.

Pan Anton pro změnu zcela přišel o čich, ten se mu vrátil až za několik týdnů. „Absolutně jsem nic necítil, ani chlór,“ řekl pro zmíněný portál. Brzo poznali, že musí do nemocnice. Márii bylo špatně už v sanitce a Anton byl tak unavený, že nemohl ani chodit.

V nemocnici pár pobyl několik týdnů. Podle paní Márie byla nejhorší první sobota. Na psychiku byl prý pobyt náročný celkově, z okna totiž viděli z jedné strany na márnici a z druhé na dialyzační centrum.

Zdravotníky pár velmi chválí, paní Mária se směje, že kdyby sestřičky nebo lékaře dnes potkala, ani je nepozná, protože v nemocnici jim přes ochranné pomůcky byly vidět pouze oči. „Přistupovali k nám velmi lidsky už na příjmové ambulanci. Otevřeli ji čtyři hodiny předtím a byli jsme první hospitalizováni. Měli jsme jednu buňku se sociálním zařízením, nikdo nám tam nechodil a starali se o nás úžasně. Od lékařů, lékařek, přes zdravotní sestry po uklízečky, všichni se o nás skvěle starali. Udělali pro nás maximum,“ chválí paní Mária skvělou péči.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa