Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Myslel jsem, že na mně marťani dělají pokusy: Vyléčený taxikář popsal boj s koronavirem

Autor: ran - 
20. dubna 2020
23:33

Taxikář, jehož zdravotní stav sledovala více než měsíc celá země, se uzdravil z nemoci covid-19 a v pondělí byl propuštěn z nemocnice. Třicet dní strávil v umělém spánku (tedy vlastně uměle navozeném kómatu), celkem byl hospitalizován 43 dní. Nyní se podle vlastních slov „cítí skvěle“.

Měl zavedenou sondu v žaludku, kanyly v žilách, nasazenu kyslíkovou masku. Na infekčním oddělení se dlouho potácel mezi životem a smrtí, měl vysoké horečky, halucinace. Snažil se vytrhnout si všechno, co mu do těla zaváděli, pokoušel se utéct. „Když se probouzíte a vidíte kolem sebe partu kosmonautů, můžete si myslet ledacos, třeba že přijeli marťani a chtějí na vás dělat pokusy,“ popsal chvíle z léčení pro TV Nova taxikář.

Právě tento taxikář byl první potvrzený případ v Česku, kdy došlo k přenosu nákazy z člověka na člověka. Po svém nakažení ještě tři dny rozvážel lidi, koronavirem přitom nevědomky infikoval stovku lidí. Podle vyjádření lékařů byl jen krůček od smrti. Zdravotnickému týmu se ale podařilo muže z jejích spárů vyrvat.  

Teď již vyléčený pacient popsal, že dlouhou léčbu prožíval jako noční můru. „Mluvil“ v umělém spánku se svým strýcem onkologem, s nímž není již 40 let v kontaktu, zdálo se mu o vlastním pohřbu, slyšel hlasy, které ani teď nedokáže identifikovat. „Jestli to byli andělé nebo smrt, to nevím. Nedokážu to definovat.“ Všechno tohle už je ale naštěstí pryč. „Jako první věc, až přijdu domů, si uvařím čaj,“ řekl televizi Nova krátce před svým převozem domů.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

msml20 ( 21. dubna 2020 21:36 )

Přeji Vám pane a celé Vaší rodině, moc zdraví , radosti a spoustu let na světě.
A hodně Božího požehnání.

Jolanda ( 21. dubna 2020 13:45 )

jde o dva různé taxikáře
http­s://pr­azsky­.denik­.cz/zp­ravy_­regi­on/ko­rona­virus-taxi-uber-nakaza-nemocnice-testovani.html

Jolanda ( 21. dubna 2020 13:33 )

Lidi jsou fakt blbí neumí počítat ani do 2. PRVNÍ taxikář hospitalizován 7.3. na Bulovce, včera propuštěn. Dotrasovali asi 90 zákazníků z toho 10 nakažených.

DRUHÝ taxikář hospitalizován 10.3. paradoxně mu odmítala plicařka v Thomayerce udělat testy a vysmívala se, ačkoliv již neplatila jen cestovatelská anamnéza. Arogantní plicařka 4 dny odmítala udělat testy, až taxikáři selhalo srdce, pak ho v bezvědomí převezli do VFN na mimotělní oběh. Logicky se nákaza rozšířila v Thomayerce a umírali další lidi, protože ležel na normálním pokoji s ostatními a nikdo k němu nikdo nepřistupoval v ochranném obleku jako k infekčnímu. Tupá a arogantní doktorka jednoznačně selhala v diagnostice. Ve VFN ho shrábli hrobníkovi z lopaty, těm patří díky.

kukuku ( 21. dubna 2020 12:48 )

Cítí se skvěle, ale unese už pan taxikář svých 160 kg ?

ingmarie ( 21. dubna 2020 12:43 )

A jestli ještě nakonec zčerná , tak to už nepobere vůbec

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa