Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vysokoškoláci můžou od pondělí na univerzity. Nejvýš po pěti a s čestným prohlášením

Autor: ČTK, for - 
17. dubna 2020
18:25

Vysoké školy se od pondělí otevřou v omezené míře pro aktivity studentů v posledním ročníku studia. Účastnit by se jich mohlo vždy maximálně pět lidí najednou. Návrh v pátek vláda schválila, řekl na tiskové konferenci po jejím jednání ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Budou se tak moci konat individuální konzultace či zkoušky, včetně státnic a rigorózních zkoušek.

Studenti se také budou moci ve stejném maximálním počtu věnovat laboratorní, experimentální nebo umělecké práci zejména za účelem vypracování závěrečných prací a klinické a praktické výuce a praxi.

Individuálně bude možné na vysoké škole navštívit knihovnu či studovnu, ale jen za účelem vyzvednutí či vrácení studijní literatury.

Studenti budou muset poskytnout čestné prohlášení o tom, že v předchozích dvou týdnech neměli příznaky virového onemocnění. Aktivit se budou moci zúčastnit v případě, že jsou bez akutních zdravotních potíží odpovídajících virovému onemocnění a že nemají nařízenou karanténu. U vstupu do zkušební místnosti si budou muset dezinfikovat ruce.

Školy vláda kvůli šíření epidemie nového typu koronaviru uzavřela 11. března. Výuka se do škol v plném rozsahu do července nevrátí. Stát je plánuje otevírat postupně. Nejméně počítá návrh na uvolnění škol a školských zařízení s návratem žáků 2. stupňů základních škol a středoškoláků nižších ročníků.

Stát plánuje školy otevírat postupně podle harmonogramu v několika vlnách. Stát plánuje školy otevírat postupně podle harmonogramu v několika vlnách. | Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa