Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zubaři z Uničova, který bojoval týdny s koronavirem, je lépe! Už sám dýchá

Autor: jn - 
14. dubna 2020
14:06

Skvělá zpráva! Zubní lékař z Uničova, který byl mezi úplně prvními hospitalizován na Anesteziologicko resuscitační klinice Fakultní nemocnice u sv. Anny,  je již mimo ohrožení života.

Lékařům na klinice se jej podařilo zachránit, přestože byl ve velmi vážném stavu na umělé plicní ventilaci a několik dní musel být dokonce napojen na mimotělní podporu života.

„Pan doktor se k nám, naštěstí, dostal včas, a přestože byl jeho zdravotní stav velmi vážný, věnovali jsme mu – tak jako každému pacientovi – maximální péči, což přispělo ke zlepšení. Nyní již dýchá několik dní sám, bez podpory umělé plicní ventilace, a den ode dne se zlepšuje,“ popsal primář ARO Pavel Štětka.

Už i mluví

Zubaře pravděpodobně ještě tento týden přeloží zpátky do prostějovské nemocnice. „Cítím se mnohem lépe, i když je vše stále ještě náročné. Děkuji všem zdravotníkům od svaté Anny za jejich péči,“ vzkázal vděčný pacient.

Uničovský zubař měl zdravotní problémy delší dobu, ale ordinoval až do 13. března. Pak zůstal doma. Později měl dechové potíže a sanitka jej převezla do prostějovské nemocnice, odkud byl 21. března transportován do Brna. Zubař se musel nakazit v Česku, protože v poslední době před hospitalizací necestoval nikam do zahraničí.

VIDEO: Hamáček o velikonočních prohřešcích Čechů: Může nás to vrátit do horších časů.

Video  Hamáček o velikonočních prohřešcích Čechů: Může nás to vrátit do horších časů  - abl
Video se připravuje ...

revengeboy ( 15. dubna 2020 11:23 )

To je ten co ordinoval, i když se už několik dní necítil dobře?

dietr ( 14. dubna 2020 14:55 )

Doufám, že můj nenažraný zubař takové štěstí mít nebude.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa