Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Johnsonova „vydřička“ přiznala, že trpěla. S nakaženým premiérem sledují ptáky

Aktualizováno -
15. dubna 2020
15:23
Autor: Darina Jíchová - 
14. dubna 2020
13:55

Těhotná snoubenka britského premiéra Carrie Symondsová (32) na svém twitteru sdílela dojemné poděkování věnované zdravotníkům, konkrétně pak těm z Nemocnice sv. Tomáše, kde byl hospitalizovaný její partner Boris Johnson (55). Symondsová, které premiér láskyplně přezdívá „vydřička“, přiznala, že minulý týden byl pro ni peklo. Z karantény ze svého londýnského bytu marně přihlížela, jak Johnson na jednotce intenzivní péče bojuje o život. Premiér boj s koronavirem způsobujícím nemoc covid-19 vyhrál a byl propuštěn do domácího doléčení. I se svou „vydřičkou“ proto odjel do venkovského sídla premiérů Chequers od lékařů má seznam všeho, co v rekonvalescenci smí a nesmí.

„Nemůžu dostatečně poděkovat skvělému NHS (pozn. red. zdravotnický systém Velké Británie). Zaměstnanci Nemocnice sv. Tomáše byli neuvěřitelní. Nikdy v životě vám to nebudu moct oplatit a nikdy vám nepřestanu děkovat,“ uvedla Symondsová na svém twitteru.

Premiér Johnson se snoubenkou na cestě do sídla Chequers. Premiér Johnson se snoubenkou na cestě do sídla Chequers. | Reuters

Na sociální síti se rovněž vrátila k minulému týdnu, který označila za „temný čas“. „Minulý týden jsem prožívala hrozné chvíle, byla jsem k smrti vyděšená a cítím se všemi, kteří jsou ve stejné situaci,“ komentovala Symondsová. „Děkuju všem za jejich podporu, cítím se neuvěřitelně šťastná,“ její agonie skončila ve čtvrtek 9. dubna, kdy se Johnson dostal z JIPky. Z nemocnice byl propuštěn na velikonoční neděli.

Po svém propuštění slova díků britským zdravotníkům věnoval i premiér, který má před sebou ještě dlouhou rekonvalescenci, než se vrátí do čela vlády. Zastupuje ho prozatím ministr zahraničí Dominic Raab.

Snoubenci jsou zase spolu

Snoubenci se odebrali na premiérské sídlo Chequers, bylo to jejich první setkání po týdnech odloučení. Symondsová, která sice nebyla testovaná, ale také na sobě pocítila příznaky koronaviru, byla v karanténě v londýnském bytě.

Hezkého počasí pár využívá na procházky ve společnosti psa Dilyna, do té doby komunikovali pouze telefonicky. Symondsová premiérovi do nemocnice denně posílala různé novinky, včetně fotek z ultrazvuku. Johnson svůj telefon a počítač dostal teprve ve středu, když se jeho stav zlepšil.

Místo motorky chodí Johnson koukat na ptáky

Z nemocnice byl premiér se seznamem toho, co všechno nesmí. Lékaři mu například zakázali jezdit na motorce, kterou dostal k Vánocům od své snoubenky a kterou má „ustájenou“ právě v sídle Chequers. Vedle procházek se psem se tak snoubenci věnují například pozorování ptáků.

Symondsová je nadšená environmentální aktivistka a ochránkyně zvířat, byla to právě ona, kdo podle zdroje z Johnsonova týmu zpozoroval v Chequers luňáky červené, káňata, datly a neobvyklé i běžné ptáky.

Johnson má rovněž zakázáno pracovat, z Downing street nedostává žádné pracovní dokumenty nebo telefonáty. „Priorita je, aby se premiér Johnson co nejdříve zotavil. Jeho lékaři mu předepsali klid a doporučili mu, aby návrat do práce odložil,“ vysvětlil mluvčí premiéra.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa