Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Macronová trne strachy. Dcera válčí s koronavirem v první linii v Itálii

Autor: Darina Jíchová - 
11. dubna 2020
09:30

První dáma Francie Brigitte Macronová (66) v Elysejském paláci ani v době pandemie smrtícího koronaviru nezahálí. Věnuje se hlavně nadaci pro spolufinancování francouzských nemocnic Fondation Hôpitaux de Paris-Hôpitaux de France, které předsedá. Macronová zmobilizovala na pomoc francouzským zdravotníkům na 350 celebrit včetně fotbalisty Zinedina Zidana či modelky a bývalé první dámy Carly Bruniové. Její zájem je i dost osobní, její nejstarší dcera a dva zeťové jsou lékaři, informoval magazín Closer.

Macronová oslovila fotbalisty, zpěváky a zpěvačky, herce a herečky či modelky, novináře, moderátory a influencery. Obrátila se na všechny osobnosti, které jsou Francouzům blízké. Přes 350 celebrit se zapojilo a nazpívalo píseň Et demain?, v českém překladu „A co zítra?“. Výtěžek z projektu bude rozdělen mezi francouzské zdravotníky.

Celebrity vystoupily ve videoklipu písně, většina z nich připojila poděkování pro sestry, lékaře, mediky, ošetřovatele a další zdravotníky, kteří ve Francii bojují s koronavirem. „Společně jsme se sešli v boji, který vede celý svět, musíme poděkovat těm hrdinům, kteří každý den nasazují životy za naši záchranu. A co bude zítra? Zítra začneme znova,“ zpívají Francouzi.

Macronovou velmi zajímá, jak jsou na tom francouzští zdravotníci. Její nejstarší dcera Laurence Auzièreová Jourdanová pracuje jako kardioložka v jedné z pařížských nemocnic, její manžel je rovněž lékař.  Nejmladší dcera Macronové Tiphaine Auzièreová je sice právnička, žije ale s přítelem, který je také lékař.

Dcera Macronové pracuje v první linii

„První dáma se o ně hrozně bojí, to je pochopitelné, ale oni se nehodlají vzdát svojí práce. Laurence navíc začala pracovat jako dobrovolník na jedné klinice, kde je přímo v oku téhle bouře,“ sdělil deníku Le Parisien pracovník Elysejského paláce.

„Denně jim volá, aby se ujistila, že jsou v pořádku, a rozveselila vnoučata,“ komentoval. Koronavirem se ve Francii nakazilo přes 88 tisíc osob, nemoci podlehlo 10 tisíc lidí. Lékaři ale slaví i úspěchy, vyléčit se jim podařilo na 21 tisíc pacientů.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Wells ( 11. dubna 2020 15:38 )

Proč tolik nenávisti.

Greinfild ( 11. dubna 2020 13:52 )

Tak tuhle starou ošklivou tlamu by i Lucifer odstrčil 2m tyčí

Greinfild ( 11. dubna 2020 12:30 )

Odporný rýpák

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa