Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Ošetřovatel Adam (24) byl v karanténě kvůli cestě do Prahy. Na JIPce ho čekal šok

Autor: Darina Jíchová - 
7. dubna 2020
10:55

Ošetřovatel Adam (24) z anglického Manchesteru se v pondělí během své služby na jednotce intenzivní péče dozvěděl zdrcující zprávu. Koronaviru způsobující nemoc covid-19 podlehl jeho dědeček. Zlomený mladík se prostřednictvím svého twitteru obrátil na Brity: „Zůstaňte ku*va doma.“ S lidmi porušující karanténu mu došla trpělivost, uvedl list Daily Mail. Sám byl po návratu z Prahy týden v karanténě.

„Tuhle fotku jsem vyfotil v půlce svojí noční směny na JIPce. Jsme zpocený, obličej mám plný otlačenin od ochranné masky. Před pár minutami mi řekli, že děda umřel na koronavirus. Víte co, zůstaňte ku*va doma, prosím,“ napsal Adam na svém twitteru. Příspěvek doplnil o snímek z nemocnice, na jeho tváři je patrná únava, smutek i frustrace.

Sám Adam byl před několika týdny v preventivní karanténě poté, co se kolem 11. března vrátil z výletu do Prahy. „Dnes večer skončí moje izolace a v pondělí se vrátím do práce, čeká mě zaučení na JIPce. Teprve teď mi dochází, co mě čeká. V následujících týdnech budu pro spousty lidí poslední obličej, který uvidí, poslední hlas, který uslyší. Semlelo mě to, že nemůžu ani spát,“ uvedl na twitteru v pátek 20. března.

Premiér bojuje s koronavirem, princ nemoc porazil

Britové zápasí s pandemií koronaviru, která si v zemi vyžádala již 5373 životů. Statistiky evidují více než 52 tisíc nakažených, na jednotce intenzivní péče o život bojuje i britský premiér Boris Johnson. Příznaky nákazy na sobě pocítila i jeho těhotná snoubenka Carrie Symondsová. Britští zdravotníci slaví i úspěchy, podařilo se jim vyléčit 287 pacientů, tím nejprominentnějším byl následník trůnu, princ Charles.

Video  Vojtěch a novinky o koronaviru: Ministr řešil uvolnění opatření, promořenost Česka, testování i nákup respirátorů.  - ČTK
Video se připravuje ...

.tg.bb ( 7. dubna 2020 20:58 )

Nenosí ji celou službu.

jikopec ( 7. dubna 2020 17:52 )

Pro zdejší inteligenty,to není Ordinace v Růžové zahradě,ani Modrý kód,ale je tvrdá realita.pomalu celý život jsem prožil pracovně v nemocnici a ARO a Intenzivní péče mě není neznámá.Tak prosím nepište tady takové hovadiny, které uráží zdravotníky.

Greinfild ( 7. dubna 2020 17:12 )

To je hnusnej rypák

11karel11 ( 7. dubna 2020 16:54 )

To je jasné, ONI se umí ubránit.

11karel11 ( 7. dubna 2020 16:53 )

Pokud chcete mít na svědomí životy lidí, tak promořujte. ALE začněte hlavně u sebe. Nemáte právo takto zacházet s lidskými životy. Sami se schováte.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa