Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Strach o Babiše? Premiérovo okolí muselo na testy, sanitka dojela do „Strakovky“

Autor: ČTK - 
31. března 2020
17:45

Lidé z nejbližšího okolí premiéra Andreje Babiše (ANO) prošli v úterý preventivními testy na koronavirus. Mluvčí vlády Vladimír Vořechovský řekl, že testováno bylo zhruba 15 lidí, kteří přicházejí s Babišem pravidelně do styku. Testy provedli zdravotníci přímo ve Strakově akademii.

Stalo se tak poprvé po měsíci od propuknutí epidemie,“ uvedl Vořechovský. Zda budou testy opakovány a zda to bude pravidelně, nevěděl.

„Byla to prevence. Testováni byli lidé z kabinetu, ochranky, tiskového odboru, lidi, kteří jsou s premiérem v každodenním kontaktu,“ uvedl.

Připomenul, že ochrana úřadu vlády učinila opatření tak, aby se riziko nakažení osazenstva Strakovy akademie co nejvíce snížilo. Do budovy se tak v posledních dnech vchází pouze jedním vchodem, kde teplotu příchozích hlídá termokamera. Jednotlivé týmy spolupracující s premiérem jsou rozděleny na směny tak, aby v případě karantény nebyli vyřazeni z práce všichni. Už zhruba měsíc je při příchodu do budovy úřadu vlády povinná dezinfekce rukou.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Jiřina Ratimcová ( 1. dubna 2020 09:48 )

👍🏻👍🏻👍🏻

Dlouhapuncoska27 ( 1. dubna 2020 09:04 )

Měli by jste všichni nechat těch útoků. Je to od vás zbabělé. A nezapomínejte všichni, že KARMA je zdarma. A doufám že dopad bude rychlý.

mord ( 1. dubna 2020 08:01 )

Oligarcha si hrůzou nadělal do trenýrek.Vi že jde rovnou do pekla za všechno to zlo

blamal ( 1. dubna 2020 04:45 )

A ze tenhle dream team nevystal frontu jako vsichni ostatni? No, ono je jiste pohodlnejsi si pockat ve vilce, dat si za nase prachy neco do zobaku, a pockat, az prijedou s testy az pod rypak. Honorace. Vykopat vas vsechny, smejdi.

gemino ( 1. dubna 2020 01:09 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa