Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Francouzka a Portugalka si přivezly domů koronavirus z Brna: Studovaly na Mendelu

Autor: jn - 
23. března 2020
10:05

Dvě cizinky, které studovaly na Mendelově univerzitě v Brně v rámci programu Erasmus, po návratu do své země zjistily, že mají koronavirus. O nemoci ihned informovaly školu.

Francouzka a Portugalka bydlely na Tauferových kolejích v Králově Poli, nepociťovaly příznaky nemoci a doma se nechaly otestovat jen preventivně. Seznam vytipovaných lidí, se kterými se studentky setkaly, předala Mendelu hygienikům.

„Univerzita uvalila karanténu na dívky bydlící v sousedním pokoji. Pokoje obou studentek byly dezinfikovány, nikdo na nich po jejich odjezdu nebydlel,“ řekl Blesk.cz mluvčí Mendelu Filip Vrána.

Dívky se podle informací Blesku nakazily během pobytu na Moravě, nemoc ze své země nepřivezly. Mendelu byla paradoxně první univerzitou v Česku, která již 3. března preventivně ukončila výuku.

VIDEO: Bulovka hlásí 6. vyléčeného: Jde o Ekvádorku, kamarádku mladé Američanky.

Video  Bulovka hlásí 6. vyléčeného: Jde o Ekvádorku, kamarádku mladé Američanky  - Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

0703 ( 23. března 2020 16:34 )

No česko bude mít ve světě takovou ostudu, že se jí nezbaví ano po další desítky generací. Kdyby si tato vláda nehonila triko a testovali se všichni kdo má příznaky a v laboratořích , kde umí vyhodnotit výsledky, tak by ty čísla zvedli lidi ze židlí. Ovšem v čr žije 10,65 mil lidí a otestováno je 17377 lidí, tak to vypadá, že si vláda vede dobře a aby se to moc nepoznalo, tak nakoupili šmejd testy z číny , ovšem Ostrava si dovolila jim na ten podraz dojít a co teď?

mak ( 23. března 2020 10:45 )

Chytit to mohly kdekoli jinde. Na mendelu těžko, kdyz je zavrena uz 20 dni. Zas honitba za senzací.
Zajímavé je, ze v CR odmitaji delat testy lidem s priznakama, a holkám v jejich hemich je uděláno jen tak preventivně....

villon ( 23. března 2020 10:45 )

Skvělá zpráva – konečně něco světu i dáváme.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa