Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

MHD v Praze zdarma? Po dobu pandemie stahuje dopravní podnik revizory, budou mít jinou práci

Autor: ČTK - 
19. března 2020
12:54

Pražský dopravní podnik (DPP) reaguje na aktuální krizovou situaci ohledně pandemie koronaviru dalším opatřením. Tentokrát se však týká jeho zaměstnanců. Z důvodu poklesu cestujících bude v autobusech, tramvajích i v metru podstatně méně revizorů. Těm totiž bude přidělena další náplň práce.

Revizoři namísto kontroly jízdenek budou například doplňovat zásobníky s dezinfekcí. DPP se podařilo sehnat několik stovek litrů dezinfekce, ale v kanystrech. „Během následujících dnů tak revizory například využijeme k dávkování dezinfekce do nádobek, abychom ji mohli co nejdříve distribuovat zaměstnancům v provozu, zejména řidičům, strojvedoucím či údržbě eskalátorů,“ uvádí projektový manažer DPP Daniel Šabík.

MHD není zdarma

„Za současné situace, kdy během zákazu volného pohybu osob MHD cestuje skutečně naprosté minimum lidí, se DPP po dohodě s magistrátem rozhodl kapacitu revizorů po nezbytnou dobu využívat k momentálně potřebnějším činnostem,„ řekl Šabík. „Současný stav ale neznamená, že MHD v Praze je zdarma,“ dodal. Jakmile současný výjimečný stav pomine, revizoři se neprodleně vrátí ke kontrole jízdenek.

Zaměstnanci v karanténě

DPP dosud zaznamenal jednoho nakaženého koronavirem. Strojvedoucího metra v sobotu 14. března kontaktovala hygienická stanice a označila jej jako osobu, která přišla do kontaktu s přenašečem koronaviru COVID-19. Strojvedoucímu byla nařízena karanténa. Test na COVID-19 byl pozitivní. Hygienici požádali DPP o dohledání lidí, se kterými přišel do kontaktu na dobu delší než 15 minut. Dohledáno bylo 27 lidí z řad zaměstnanců metra, další počty eviduje DPP z jiných dopravních prostředků. Všichni jsou v karanténě.

HlubokyZasun ( 19. března 2020 13:04 )

Se šmejdi boji co?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa