Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zeman natočil projev o koronaviru. Prima poselství Čechům odvysílá ve čtvrtek večer

Aktualizováno -
18. března 2020
16:00
Autor: ČTK - 
18. března 2020
14:30

Prezident Miloš Zeman ve středu na zámku v Lánech natočil projev, řekl novinářům jeho mluvčí Jiří Ovčáček. Televize Prima projev odvysílá podle informací Blesk Zpráv ve čtvrtek v 19:25.

Očekává se, že prezident se v projevu vyjádří k aktuální situaci v boji proti šíření nového typu koronaviru. Adam Halmoši z redakce zpravodajství TV Prima řekl, že se k tomu vyjádří mezi 15:00 a 16:00. Frekvence 1 původně uvedla, že Zemanův projev by měla televize odvysílat už ve středu. Ovčáček nakonec potvrdil informace Blesk Zpráv, že Prima odvysílá poselství ve čtvrtek v 19:25.

Ředitel České televize Petr Dvořák kvůli projevu napsal dopis kancléři prezidenta Vratislavu Mynářovi. Žádá ho v něm, aby mohla veřejnoprávní televize přenos odvysílat souběžně s TV Prima. Argumentuje větším dosahem pro diváky i tím, že stejně se postupuje v případě Zemanova vánočního poselství, které vyrábí Nova, ale vysílají ho i další média.

Poznamenal, že „snad nejvýznamnější rolí televize veřejné služby v těchto dnech je aktuální zpravodajství týkající se rizik spojených s šířením nového koronaviru“ a informovat veřejnost, jak se před ním chránit či se s ním vypořádat.

Zeman už v minulém týdnu prostřednictvím vyjádření svéhomluvčího na twitteru opakovaně podpořil vládní opatření proti šíření nového koronaviru a vyzval lidi k dodržování nařízení vlády. Není podle něj čas na sobectví, smlouvání a handrkování. Všichni musí projevit bezpodmínečnou solidaritu. Zároveň vyjádřil přesvědčení, že Česká republika krizovou situaci překoná. Lidé podle něj nemají podléhat strachu a panice.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

kurna1 ( 20. března 2020 16:31 )

hurryde dej pozor, a´t ti nepraskne žilka můžeš to mít zasebou a nemusíš ani čekat na koronavirus - hovado

hurryd ( 19. března 2020 07:56 )

Vy ***i modrý zlodějský tady urážíte prezidenta který vám zařídil ochrané pomůcky za miliardu.Jinak jste si mohli na ty vaše prolhaný tlamy navlíkat svoje posr... trenýrky!Můžete si to přečíst na Seznamu.Kde máte ty vaše zkur....vůdce Kalou­ska,Fi­alu,­Novot­nýho,­Hrušín­ského plus tu svoloč z kavárny a miliónu hnusu?Jsou zbaběle zalezlí.Teď vy idioti ukažte jak jste stateční a jděte na Letnou pomlouvat prezidenta a Čínu!!!Alespoň se vás rychle zbavíme!!!

.tg.bb ( 19. března 2020 01:06 )

I jedna z nejznámějších seniorek, třiadevadesátiletá královna Alžběta II. odmítla přesídlit na chráněný venkov a chce zůstat se svým lidem v Londýně

.tg.bb ( 19. března 2020 01:04 )

To jsou veřejně přístupné informace, monokulturní prcku.

.tg.bb ( 19. března 2020 00:58 )

Odporná kreatůra, vrchní velitel ozbrojených sil.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa