Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

České školy mají zavřeno. Ministerstvo připravilo web pro výuku na dálku

Autor: ČTK - 
13. března 2020
23:45

Pro inspiraci a práci učitelů, kteří nyní kvůli zavřeným školám učí děti na dálku, připravilo ministerstvo školství nový web nadalku.msmt.cz. Vyučující na něm najdou například rady, jaké učební pomůcky mohou při dálkovém vzdělávání používat, jak s žáky komunikovat a jak je hodnotit. Ministerstvo školství o tom informovalo na svém webu.

Úřad spustil nové webové stránky v reakci na uzavření škol, o kterém rozhodla bezpečnostní rada státu. Mimořádné opatření ministerstva zdravotnictví kvůli šíření koronaviru platí od středy do odvolání. Ministerstvo v souvislosti s tím doporučilo učitelům, aby pokračovali ve výuce na dálku.

„Na webu nadalku.msmt.cz naleznou učitelé a školy rozcestník online vzdělávacích nástrojů, aktuální informace, zkušenosti a stejně tak inspirace z oblasti vzdělávání na dálku,“ informoval úřad v tiskové zprávě. „Cílem je poskytnout základní orientaci v dostupných nástrojích a zdrojích informací, jejichž využití usnadňuje vzdělávání s pomocí digitálních technologií,“ napsal.

Na novém webu se nachází například tipy na elektronické systémy, které mohou pedagogové využít k zadávání či opravování úkolů. Učitelé na něm najdou také online učební materiály a odkazy na weby, kde je možné učivo procvičovat. Portál obsahuje i odkazy na metodické návody pro výuku, užitečné tipy na vzdělávání pro učitele a inspiraci z různých škol.

Ministerstvo chce web postupně rozšiřovat o další informace a odkazy.

Video  Ministr a odbornice o zavřených školách kvůli koronaviru. Co mají dělat rodiče?  - Markéta Volfová, Jaroslav Šimáček, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa