Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Komentář: Zemanovi „odešla“ cukrovka a „přišla“ rakovina. Ochutnal vlastní medicínu

Autor: Petr Holec - 
10. listopadu 2017
05:00

Prezident Miloš Zeman nevypadá poslední dobou dobře. A taky rád rozdává podpásovky, takže byla jen otázka času, kdy před prezidentskou volbou nějakou schytá i sám. Přišla nyní: brněnský radní a PR kovboj Svatopluk Bartík se na sociálních sítích rozepsal, že Zeman trpí rakovinou a za pár měsíců umře.

Bartík to samozřejmě udělal bez důkazů, jak je jeho dobrým zvykem. Ostatně právě v tomhle oboru je v Brně dobře známý machr, důkazy mu nikdy nestály v kariéře. To ale ani Zemanovi, takže si nemají moc co vyčítat. Za rakovinu Bartík nyní od Zemana schytal trestní oznámení a taky osobní pohlazení, že je „svině“ (včetně žádosti o pětimilionovou „sviňskou“ kompenzaci) podobně, jako to Zeman předtím schytal za hanobení Ferdinanda Peroutky. Svým způsobem tak prezident jen ochutnal vlastní medicínu, což bývá v rámci morální hygieny očistné.

Jiná věc je, co Bartíkova bezdůkazná PR akce způsobila v médiích. Ta zprávu o rakovině převzala, jako by nepocházela od člověka Bartíkovy reputace (po čase ji sám „deaktivoval“), a začala od Zemana okamžitě požadovat jakési „zdravotní vysvědčení“, protože zemi prý nemůže vést vážně nemocný člověk. To je zajímavé: Česko a předtím i Československo (většina komunistů, jak už to bývá) totiž vedli hlavně vážně nemocní politici, a to včetně miláčka médií Václava Havla.

Video  Zázrak? Zeman tvrdí, že mu „odešla“ cukrovka a jeho lékař byl v šoku.  - Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Ten se o své tělo staral podobně jako Zeman, jen v nejvyšší ústavní funkci nikdy nevypadal tak zle – stačil skončit včas. U Havla jsme taky kvůli rakovině nepotřebovali žádného Bartíka, protože mu kvůli ní téměř veřejně odoperovali půlku plíce. Lékaři mu po zákroku nepředpovídali nijak dlouhý život, přesto se jen dva roky poté znovu stal prezidentem na dalších pět let. Novinářům to nevadilo.

Zeman dobře ví, že lidé nechtějí nemocné politiky. I proto dělal v první prezidentské volbě nemocného z Karla Schwarzenberga, jehož sice na rozdíl od současného Zemana nemuseli po projevech téměř vynášet ze sálů, zase ale rád až příliš často a veřejně spal. I v tomhle ohledu se teď ale Zemanovi jen vrací vlastní náboje, takže ho nemusíme litovat. Ironie ale je, jak Bartíkova rakovina začíná působit jako skutečná rakovina: čím víc se teď Zeman snaží bagatelizovat své opravdové nemoci, tím víc se do nich sám uvrtává.

Když se nedávno například pochlubil, jak mu v sobotu „odešla“ cukrovka, bylo to moc i na jeho lékaře Miloslava Kalaše, který popřel zprávy o rakovině. Ten Zemana opravil, že cukrovka obvykle v sobotu ani v jiný den úplně neodchází, ale snížila se mu „glykemie“. Tedy že by se teď neměly zhoršovat některé jiné prezidentovy nemoci, cokoli to v jeho případě znamená. Největší ironie ale je, že se ke zveřejnění svého zdravotního stavu nakonec Zeman možná přinutí sám právě jeho odmítáním. Pokud totiž dojde kvůli jeho žalobě na Bartíka k soudu, bude muset s pravdou ven.

tamtam ( 17. února 2018 18:34 )

Tento pomlouvačný plk od Petra Holce (kdo to vůbec je??)je už opravdu hloupý,jako autor sám.Co nám vlastně ten Petr Holec chce opravdu zdělit tak to opravdu nevím. Mudr. to zřejmě není,takže vlastně kecá a lží pomlouvá. A jak vidím a čtu přidávají se další plkači pomluv:bullshit,oldedek,zdenek_informatik,rc-bost,ganzanie a další!Běžte se vycpat!!!

kretenos500 ( 13. listopadu 2017 23:50 )

To se už nedá léčit, jedině utratit.

levicove-smegma ( 13. listopadu 2017 23:48 )

My, levicoví debilové, takto blijeme neustále, někteří za peníze a ostatní proto, že mají místo mozku jen rudé sračky.

bezodkladne ( 10. listopadu 2017 20:07 )

Promiňte,ale Vaše příspěvky jsou příliš dlouhé,a tak jsem nucen je přeskakovat.

bullshit ( 10. listopadu 2017 18:07 )

Tak chutná moc. Dopadne stejně jako jeho komunističtí předchůdci Černěnko, Andropov, Brežněv a další, prostě rovnou do penálu. Jsme světu pro legraci, sebestředný, mstivý prezident, co se neumí chovat a neví kdy je čas odejít.

Zobrazit celou diskusi