Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zeman se opřel do „svině“. Za údajnou rakovinu chce pět milionů odškodné

Autor: simao - 
9. listopadu 2017
20:39

Prezident Miloš Zeman chce za údajnou rakovinu pět milionů. Původce „špinavosti“, tedy zprávy z Facebooku o jeho údajném kritickém zdravotním stavu a jen několika měsících života, označil za „svini“. Na brněnského politika Svatopluka Bartíka podává žalobu. A varoval před tím, že zpráva může mít dopad i na blížící se volby hlavy státu.

Miloš Zeman označuje za „kachnu“ zprávu z Facebooku o tom, že trpí rakovinou. Na sociální síti ji umístil (a nyní již stáhl) brněnský politik Svatopluk Bartík. Toho prezident označil za „svini“ a v pořadu na TV Barrandov prozradil, že požaduje omluvu a odškodnění ve výši pět milionů korun.   

„Kdybych použil svého oblíbeného výrazu, že ten člověk je svině, tak mě zase někdo obviní z vulgarismu. Ale on je svině, protože tohle se nedělá,“ postěžoval si Miloš Zeman v rozhovoru s generálním ředitelem a přizvukujícím moderátorem v jedné osobě Jaromírem Soukupem.

Za „špinavost“ chce pět milionů

Zeman také prozradil, že bude vyžadovat soudní cestou omluvu a také pět milionů korun. Pokud by tuto částku vysoudili, zamířila by do jeho volebního fondu a později prý případně na „Klokánky a fond ohrožených dětí“.

Za „kachnu“ označil Zeman zprávu o rakovině během své cesty po Olomouckém kraji. Ale bez povšimnutí ji nenechal. „Tato špinavost je dost zvláštní, protože lidé slabších povah si budou říkat: Já bych toho Zemana volil, ale on má tu rakovinu,“ upozornil Zeman. „Jsou lidé, kteří věří těmhle tvrzením a nevěří lékařům,“ připomněl. A varoval před šarlatány, kteří dokážou i z obrazovky odhadnout, jestli je člověk zdravý, nebo nemocný.

Video  Další zranění Miloše Zemana: Popsal, co se mu ráno stalo na hotelu v Olomouci.  - OVTV
Video se připravuje ...

Brněnský politik Svatopluk Bartík, který nyní Zemanově zlobě i žalobě čelí, je radním městské části Brno-střed za hnutí Žít Brno. Svou zprávu již z Facebooku stáhl. „Nečekal jsem, že moje úterní informace vyvolá nejen takovou bouři, ale zejména takovou vlnu negativních emocí směřujících jak na mě, tak na prezidenta. Proto svůj pondělní post nyní deaktivuji,“ uvedl Bartík.

Má rakovinu, metastáze na více místech. Svoji diagnózou zná už cca tři týdny. Léčbu odmítl. Prognóza 3–7 měsíců,“ psal komunální politik ve své zprávě o údajné „pravdě o zdraví Miloše Zemana“. Na jeho hlavu zamířilo trestní oznámení pro podezření z trestného činu pomluvy a žaloba na ochranu osobnosti.

Zprávy o špatném zdravotním stavu hlavy státu dementoval i Zemanův lékař Miroslav Kalaš. „Jsem nadále přesvědčen, že veřejnost má zásadní právo znát zdravotní stav nejvyššího ústavního činitele, zvláště jeli i nám laikům zřejmé, že není vůbec v pořádku a dotyčný o svém zdraví neříká pravdu,“ vzkázal dnes opět prostřednictvím sociální sítě Bartík.

Zeman Topolánkovi předhodil Dalíka

Zeman před blížícími se prezidentskými volbami odráží dotazy nejen na své zdraví, u kterého poukazuje pouze na cukrovku a pokračující polyfunkční neuropatii, která mu způsobuje problémy při chůzi.

Kritice však čelí za to, že se rozhodl nechodit do debat s dalšími prezidentskými kandidáty. K tomu, aby s ním do debaty šel, vyzval Zemana nový hradní uchazeč Mirek Topolánek.

Zeman oznámení Topolánkovy kandidatury komentovat nechtěl. Ale zcela „bez souvislosti s touto kandidaturou“ však stručně uvedl: „Před několika málo dny nastoupil do vězení Marek Dalík.“ Narážel tak na to, že Dalík, kterého Topolánek označil za svého bývalého nejlepšího přítele, nastoupil kvůli pětiletému trestu v kauze Pandur do vězení na Ruzyni.

Video  Zázrak? Zeman tvrdí, že mu „odešla“ cukrovka a jeho lékař byl v šoku.  - Jan Jedlička
Video se připravuje ...

jdi-se-bodnout ( 10. listopadu 2017 19:54 )

Zeman teď jmenoval 4 nové soudce a 24 (dvacet čtyři) nových soudkyň. Kde o tom pleskáci píšou?

avina ( 10. listopadu 2017 12:09 )

Sviňárna= útoky proti prezidentovi. Obdivuji, že zvládá některé projevy zakomplexovaných jedinců. Na normální kritiku / v PS/ politiků proti Vencovi H. reagovala Dáša pískáním. Jako nemocný cestoval pro ošetření rakoviny / moc zhubl/ i do ciziny. Neodstoupil, Dáša to nepřipustila. Proto ho za života Olgy neuhnala .Měla na to postavu- statnější, vysoká baba.

oldedek ( 10. listopadu 2017 11:20 )

Mýlo, ty ztrouchnivělá kxndo, ty nás v případě zvolení jistě do učíš lásce, dobrotě, přátelství a otevřené návisti lidí mezi sebou ....

villon ( 10. listopadu 2017 09:31 )

Jenom sklízí, co zasel. Zjevně mu dochází šťáva, takže kope jako chcípající kobyla.

villon ( 10. listopadu 2017 09:26 )

Je na dně, tohle už nedá. Jenom se ztrapňuje, umění odejít zjevně neovládá. Kdyby se sám tolikrát nechoval jako ***, tak by ho jeden snad i polytoval.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa