Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Mají na svědomí 26 životů: Kdo jsou největší masoví vrazi Česka?

Autor: Lucie Šulcová - 
25. září 2012
13:20

Dvacet šest mrtvých, desítky lidí s trvalými následky a zničenými životy, děti, které své rodiče už nikdy neuvidí... Dva muži bez svědomí, Rudolf Fian (42) a Tomáš Křepela (37), přitom namíchali smrtící metylalkoholovou směs naprosto vědomě. Proč? Pro peníze.

Co je to za lidi, kteří si bez výčitek kvůli penězům vzali na svědomí desítky životů? Přestože policie jejich identitu tajila, České televizi se podařilo zjistit, že jde o karvinského podnikatele v pohostinství Rudolfa Fiana a jednatele společnosti Carlogic Tomáše Křepelu.

Kdo je Rudolf Fian?

Fian má české i slovenské občanství. Podle policie je právě on mozkem celé chobotnice. Dostal se totiž do finanční tísně a přišel proto s ďábelským nápadem, jak snadno vydělat a neplatit daně z lihu.

Kdo je Tomáš Křepela?

Druhý obviněný v metanolové kauze, Tomáš Křepela, pochází ze Zlína, kde ale nežije. Spolu se svou ukrajinskou manželkou a synem bydlí podle informací Blesk.cz v Řitce u Prahy, kde si také pronajímal skladovací prostory pro svou firmu Carlogic, která obchodovala s oleji. Ta mohla mít snadný přístup k metylalkoholu, který se v automobilovém průmyslu používá.

Místní ale o tom, že by se v areálu firmy vyráběl pančovaný alkohol vůbec nevědí. "Je to divné, vůbec jsem o tom nevěděl. Ta firma se nachází ve velkém areálu bývalého zámku a sídlí tam i více firem," řekl Blesku muž, který v tomto areálu dokonce i bydlí. "No já jsem tam viděl ale policisty, kteří něco vynášeli. Určitě to byl ten metyl," přidal se místní rybář, který má prý o všem ve vesnici přehled.

Byl to právě Křepela, kdo se ve v policejní vazbě zhroutil a celý mechanismus nekalé činnosti prozradil. "V pátek večer byl podroben výslechu. Během výslechu začal spolupracovat a máme jeho plné doznání. Velmi účinně spolupracuje, bude ještě vyslýchán. Chtěl bych podotknout, že se nachází ve velmi špatném psychickém stavu a chci apelovat na to, aby nedocházelo ke štvanici na tuto osobu nebo její rodinu," řekl v pondělí Roman Kafka na tiskové konferenci. Zaslouží si ale člověk, který způsobil utrpení tolika lidí, slitování?

Znáte metylalkoholové vrahy Rudolfa Fiana nebo Tomáše Křepelu? Máte o nich další informace nebo jejich fotografie? Volejte 724 014 586, nebo pište na tip@blesk.cz.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

siminki ( 27. září 2012 14:02 )

Hej držte huby!!!!! Všichni si tady hrajete na to,že tomu uplně rozumíte a přitom hovno ! Polovina z vás má teprve 14-15 let ale píšete tu ... Ani jeden z vás je neznáte. Hlavně že je posuzujete.. Vím že to není správné co udělal. ALe vy nevíte proč to udělal, ani jaké měl k tomu důvody. Chtěl jenom prostě zajistit rodinu ! M8 děti víte ? kdybyste měli děti tak byste tomu rozuměli... Tak raději držte huby ... Nevíte nic..

katka.1840 ( 27. září 2012 14:02 )

Prosím vás nechápu jak můžete někoho soudit když ho ani neznáte a nikdy jste ho neviděli.Neříkám,že je to správné,ale chtěl jenom zabezpečit rodinu.A neurážejte jeho rodinu urážkami!!Rodina a hlavně děti za nic nemůžou..

anka ( 26. září 2012 02:22 )

 ja bych vinila take vladu, ktera dlouho vedela, ze 30% alkoholu je u nas prodavano na cerno - ze ji utikaji miliardy, a byla lina si sve ohlidat - na coz doplatili vsichni danovi poplatnici.

bome ( 26. září 2012 00:41 )

pro tebe jsou fakta to co si prectes v novinach pro me vysetrovaci spis. Placas tu hlouposti a pritom tu operujes jen s vycteninkama. Rath sice nesl 7mil. ale stejne ho nakonec pusti, protoze mu nic nedokazou a dukazy budou neopravnene a ty torza odposlechu kde tu popisovali, ze nakupuje pokoutne zlato bez dph, pritom se zlato bez dph nakupuje bezne, nebot je od nej osvobozeno, to jsou ty tvoje fakta, ta jsi hned hotovej....

hokwang ( 26. září 2012 00:00 )

Nějaká spojitost by se našla. Křepela má trvalé bydliště jen 3 km od garáže,kde metyl stáčeli do lahví. Taky si myslím,že Červík tápe a vůbec bych se nedivil,kdyby hlavní strůjce spáchal sebevraždu. Stopy by byly zameteny,veřejnost uklidněná a byznys by se mohl opět rozjet.

Zobrazit celou diskusi