Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Mnohoženství poslance-nadsamce je minulostí, Rathova milenka už není Horká

Autor: Oldřich Tichý, Sandra Apostolidisová, Veronika Pukačová, zunk - 
1. června 2012
05:00

Proč bývalá hvězda ČSSD David Rath (46) netouží, aby ho v base navštívila jeho partnerka a matka jeho syna Filipa (11) Renata Horká (44)? Odpověď je jednoduchá – z Horké milenky se totiž už před časem stala Horká exmilenka…

David Rath si běhá po střeše vězení a myslí jen na jednu ženu – svoji manželku Evu (47). Jeho proslulé mnohoženství, kdy žil v Hostivicích paralelně ve dvou domácnostech, je minulostí! „Vztah s Renatou nebyl příliš funkční a rozpadl se ještě za jejího působení v Zentivě,“ potvrdila Blesku bývalá spolupracovnice Horké.

Jednu z největších farmaceutických firem v Česku, kam ji dosadil právě vlivný Rath (tehdy ČSSD), přitom ambiciózní Horká opustila už před dvěma lety. Ale i bez exministra zdravotnictví v zádech si umí poradit. „Je velmi schopná, cílevědomá, ale taky pořádně odměřená a arogantní. Její podřízení z ní mají pěkně nahnáno,“ prozradila Blesku žena, která Horkou velmi dobře zná. Její dominantní povaha byla zřejmě také jednou z příčin, proč se vztah s poslancem, obviněným z přijetí sedmimilionového úplatku, rozpadl. „David o ní říkal, že chce řídit celou zeměkouli. Myslím, že ve vztahu s ním byl jasným podpantoflákem,“ dodal další člověk z jejího okolí, který si nepřál být jmenován.

Horké prý také nebylo zrovna po chuti, že se záletný poslanec rozhodně nechystal rozvést. Casanova Rath proto rodinný domek Horké, jenž je v Hostivicích vzdálen zhruba kilometr od vilky, ve které bydlí s oficiální rodinou, navštěvoval jen zřídka kvůli synovi. „Dřív jsme ho tady vídali často, teď už ale hodně dlouho ne,“ řekla Blesku jedna ze sousedek Horké těsně po Rathově zatčení.

Rathovi je tak oporou jen manželka Eva (47), se kterou má také syna, Daniela (10). Ta je patrně přesným opakem Horké. Jen velmi "chápavá" žena totiž může svému muži tolerovat druhou rodinu na dohled od svého domu a jeho veřejné poznámky, že „když jsou lidé inteligentní, domluví se…“

Kdo je Renata Horká

Rathova exmilenka žila dřív v Brně, kde byla také vdaná. Z manželství má MUDr. Horká už dospělého syna, který ale zůstal v péči otce. Ratha potkala právě v moravské metropoli, kam za ní poté ženatý politik dva roky dojížděl. Horká byla na předních pozicích v hned několika farmaceutických firmách. Kromě Zentivy také v Sanofi či Boehringer Ingelheim. Před dvěma lety zakotvila ve Stadě, současně je také místopředsedkyní Legislativní komise České asociace farmaceutických firem.

miglandc ( 3. června 2012 20:28 )

Jo prachy dělají milenky a v těchto přpadech jen ženy ukazuji že jsou slepice

fiat ( 3. června 2012 08:57 )

Rath senior je sice lékař, ale má snad i nějaké pohostinství. Je možn=, že nějaké peníze má. Nemám ráda,když se na něcí objednávku vytvoří obětní beránek, podceňuje se inteligence národa.... to už tady bylo po roce 89.

pgga ( 2. června 2012 07:28 )

Neni nic nad "milujici manzelku"..ktera CHAPE ze manzel ma rodinu i jinde...proc ne!..

gogo ( 1. června 2012 18:30 )

S tím předním politikem ČSSD bych se zatím neunáhloval ... To víno je hodně, hodně kalné....

gogo ( 1. června 2012 18:28 )

Všichni snad proboha ne...

Zobrazit celou diskusi