Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

„Železná lady“ Šmuclerová o Železném: Je okouzlující, je ve formě, je vizionář!

Video se připravuje ...
Autor: Vera Renovica, vei - 
11. června 2023
05:00

Po mnoho let platili za nejdynamičtější televizní duo – generální ředitel a zakladatel TV Nova Vladimír Železný (78) a jeho »železná lady«, programová ředitelka Libuše Šmuclerová (60). A jak ta prozradila v exkluzivním pořadu Hráči na Blesk.cz, stále jsou v kontaktu. A v Železném pořád dříme tentýž vizionář, jako kdysi.

„Já se s ním vídám málo. Viděli jsme se za poslední rok jednou, jsou to asi tři měsíce. Byl okouzlující, byl ve formě. A já si vzpomněla na toho Železného, který postavil ty principy, o nichž já hovořím a kterým jsem tehdy nerozuměla,“ zavzpomínala v Hráčích Šmuclerová. Ta dnes působí jako předsedkyně představenstva Czech News Center, které vydává také deník Blesk, anebo šéfka správní rady Unie vydavatelů. Na Nově byla od samého začátku, mezi lety 1999 a 2004 byla programovou ředitelkou a také výkonnou ředitelkou, tedy fakticky Železného »dvojkou«.

Video  Hráči: Libuše Šmuclerová o vizích Vladimíra Železného  - hrc, Fameplay Live/Blesk
Video se připravuje ...

Zavzpomínala také na to, v čem byl Železný o krok před ostatními. „Řada lidí si myslela, že ten úspěch (Novy – pozn. red.) byl jenom jeho »čichem« - to také, protože opravdu je mediálně geniální – ale on na to měl i vzdělání. Když se dnes divíme úspěchu instagramu, tak on už tehdy říkal, že obraz je víc než zvuk. A Vladimír Železný dbal na to, aby vizuální stránka byla přesná. Chcete-li příklad, tak že se nesmí hýbat pozadí. A dodnes to vidíme jako chybu, která odvádí pozornost,“ tvrdí Šmuclerová s tím, že všechna tahle pravidla televizního vysílání lze zrecyklovat a úspěch bude zaručen. Během jejich posledního setkání se ale o televizi nebavili. „O tom si my dva už ani povídat nemusíme. Ono to je smutné téma, asi se sem ani nehodí, ale v tu chvíli byl už velmi nemocný jeho starší syn (David Železný, zemřel v březnu 2023 na rakovinu žaludku – pozn. red.).“

Vladimír Železný založil TV Nova v roce 1994, po řadě sporů s investorem a vstupem PPF do televize byl roku 2003 odvolán. Roku 2002 úspěšně kandidoval do Senátu, roku 2004 také úspěšně do Evropského parlamentu. Od té doby se ale jeho politické snahy nesetkávaly s odezvou. Pět měsíců byl šéfem TV Barrandov. Je podruhé ženatý, měl 4 děti. Syn Jakub Železný (49) je moderátorskou tváří České televize.

Video  Hráči  - hrc, Fameplay Live/Blesk
Video se připravuje ...

Tohle bylo jen jedno z mnoha témat, které jsme s Libuší Šmuclerovou ve studiu Blesku komplexně rozebrali. Celý videorozhovor si můžete pustit na Blesk.cz už v pondělí 12. června od samého rána. V tištěné formě bude také v deníku Blesk. Kdo raději jen poslouchá, může si záznam pustit také jako podcast na Spotify a všech dalších důležitých podcastových platformách. A nezapomeňte nás sledovat také na twitteru!

BUBLAVA ( 12. června 2023 11:04 )

Jj, novodobí, nynější i minulí mocipáni schopní, ale bohužel také schopní všeho... 🤐🤐🤐👹👹👹👎👎👎

Zobrazit celou diskusi