Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Šéf VZP Kabátek v Hráčích o očkování proti covidu: Dnes bych se na to vykašlal!

Video se připravuje ...
Autor: Vera Renovica, vei - 
1. května 2023
05:00

Čtvrtým hostem exkluzivního pořadu Hráči je generální ředitel Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP) Zdeněk Kabátek. A kromě aktuálních problémů v českém zdravotnictví a budoucnosti poskytování péče došla řeč i na kauzu, která ho potrápila před 2 lety – to se nechal přednostně naočkovat proti onemocnění covid-19. Jak to vidí dnes? Raději měl prý onemocnět…

Kabátek se nechal očkovat v lednu roku 2021, v době, kdy byl nedostatek vakcín a přednost měli senioři, pracovníci v domovech pro seniory a zdravotníci. Původně tvrdil, že to udělal proto, že nechtěl ohrozit zdravotníky, s nimiž je v dennodenním kontaktu. Pak, když věci zdůvodňoval správní radě VZP, tvrdil, že šlo o diagnózu, kvůli níž mu vakcinaci doporučil jeho lékař. Ani v Hráčích po 2 letech nechtěl říci, co mu tak závažného bylo. „Svoji diagnózu určitě neřeknu. Můj ošetřující lékař mi řekl: běž se naočkovat, protože to je potřeba, měl bys špatný průběh. Tak jsem dostal poukaz a šel jsem,“ řekl pouze.

Dnes ale svého kroku lituje. „Za ten náklad s tím spojený mi to nestálo. Dnes bych se na to možná vykašlal,“ tvrdí. Vysvětluje, jak to tehdy viděl. „Já jsem to hlavně nevnímal jako žádné předbíhání. Kdybych šel o tři dny dříve a před kamerami se nechal naočkovat v Ústřední vojenské nemocnici (standardně to dělali vysocí ústavní činitelé včetně tehdejšího premiéra Babiše, aby lidi přesvědčili na vakcínu jít – pozn. red.), nikomu by se to asi nezdálo divné. Na druhou stranu, když se mě ptáte, férově odpovídám: dneska bych se na to vykašlal, radši bych riskoval, že dostanu covid,“ míní.

Video  Hráči: Šéf VZP Kabátek řekl, jak to bylo s jeho přednostním očkování proti COVID 19  - hrc, Fameplay Live/Blesk
Video se připravuje ...

Kabátek nebyl jedinou veřejnou osobností popotahovanou za to, že přišli na řadu dřív – kritika se snesla třeba na šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha nebo na tehdejší náměstkyni ministra zdravotnictví Alenu Šteflovou, která kvůli tomu přišla o místo.

Video  Hráči: Šéf VZP o budoucnosti plateb za zdravotní pojištění  - hrc, Fameplay Live/Blesk
Video se připravuje ...

Skandál kolem očkování byl jen jedním z mnoha témat, které jsme se Zdeňkem Kabátkem ve studiu Blesku komplexně rozebrali. Celý videorozhovor si můžete pustit na webu už v úterý od samého rána (kvůli státnímu svátku neuvádíme díl v pondělí, jako vždy dosud). Kdo raději jen poslouchá, může si záznam pustit také jako podcast na Spotify a všech dalších důležitých podcastových platformách.

Video  Hráči díl IV.: Exkluzivním hostem bude šéf VZP Zdeněk Kabátek  - hrc, Fameplay Live/Blesk
Video se připravuje ...

jpetrik ( 1. května 2023 18:06 )

Tady se projevil charakter lidi. Žije mezi námi spousta zmetku. Včetně těch nahoře.

doktormediciny ( 1. května 2023 17:48 )

Lucie....Tak nejak uplne nechapu, co tim chcete naznacit Prubeh onemocneni ma katdy jiny.Jinymi slovy tohle nelze nejak zevseobecnovat

nadčasový MP ( 1. května 2023 17:00 )

Dav se nechá přesvědčit, že vše, co je mimo mainstream, je dezinformace. Není, jen jsou to informace proti toku peněz. Dříve i dnes. http­s://ww­w.nes­poko­jeny­.cz/u­dela­li-jsme-velkou-chybu-spike-protein-v-covid-injekcich-je-toxicky-uvadi-kanadsky-vedec/ Tento článek je z června 2021. Očkovaní se posmívali těm, kteří věděli. Například o nanočipech, které tam prý nejsou. Jak by asi dostali do vakcíny informaci? https://principia-scien­tific­.com/h­ydro­gel-biosensor-implantable-nanotech/ Vždy platí : důvěřuj, ale prověřuj. Kdo prověřil, dnes žije a nemá zdravotní potíže.

Jirik-ta ( 1. května 2023 15:48 )

Já jen myslel že Hitler dobýval vojensky, teď je to ekonomicky.

Jirik-ta ( 1. května 2023 15:45 )

Zobrazit celou diskusi