Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

„V Bruselu mi koušou lejstra myši,“ tvrdí europoslanec. A teplá voda tu neteče

Autor: Jakub Tomek, kal - 
1. září 2018
11:15

Europoslanci mají v Bruselu sice plat 170 tisíc čistého plus náhrady, ale i oni musí někdy řešit všední problémy. Třeba souboj s hlodavci. Fotky dokumentů údajně ohlodaných od myší zveřejnil na svém Facebooku například europoslanec Jiří Payne (62, Svobodní).

„Právě jsme zjistili, že se nám do kanceláře v Bruselu dostaly myši a okousaly nám spisy v šuplíku. Návnady na myši, které mimochodem dle mého mínění EU zakázala, jsou po celé kanceláři, ale myši zřejmě respektují zákaz a místo návnady žerou evropské dokumenty,“ napsal poslanec na svůj Facebook.

Člen strany euroskeptiků dále vyjmenoval problémy, které ho v Bruselu tíží. „Budova má narušenou statiku a padá, neteče tu teplá voda a také se tu neuvěřitelně krade. Před časem se zjistilo, že jsou obě budovy zamořené kokainem,“ dodal.

Video  Europoslanec Jiří Payne: Unie skončí do 10 let, alternativu máme  - Blesk Zprávy / Zuzana Štíchová
Video se připravuje ...

To, že v sídle Evropského parlamentu neteče teplá voda, potvrdili Blesku i další poslanci. „Byla vypnuta kvůli podezření z výskytu bakterie legionella (parazit způsobující tzv. legionářskou nemoc, pozn. red.) v potrubí,“ řekl Blesku Jan Zahradil (55, ODS). Že má budova narušenou statiku a z kohoutku tu teče jen studená voda, pak dosvědčila také Dita Charanzová (43, ANO). „Neviděla bych to ale tak černě, v práci mě ani jedno nijak neomezuje,“ napsala. „Myši jsem neviděl, ale tento problém se skutečně menší míře prý objevil,“ potvrdil pak Pavel Telička (53, dříve ANO).

Zdechovský: Payne dokrmuje skepsi

Další europoslanci, které Blesk kontaktoval, ale mluví jinak – v bruselském sídle se nekrade, drogy tam taky nikdo nešňupe a se statikou byly problémy kdysi, avšak všechny budovy prošly revizí. Nejvíce Paynovo odhalení znepokojilo lidoveckého europoslance Tomáše Zdechovského (38, KDU-ČSL).

„Pan Payne informace uvedené v jeho statusu uměle populisticky zveličuje a akorát je zneužívá k dokrmování euroskeptické nálady nálad Česku,“ uzavřel Zdechovský. Tiskové oddělení Evropského parlamentu zase Blesku odpovědělo, že se bude případem myší zabývat.

krista2018 ( 1. září 2018 18:30 )

Nech tam za to necnedělání a za ty prachy třeba zdechnou, chudáčkové, je mi jich líto, asi dám zítra na modlení

agfor ( 1. září 2018 17:55 )

Tak pánovi neteče teplá voda, hmmm. Musíš za ni zaplatit. Jen cikánům teče teplá i když nic neplatí. Tomu se říká rasizmus.

sores ( 1. září 2018 17:27 )

Za ty statisíce co tam berou se to dá vydržet i s potkanama!! A když ne, mohou si dovolit hotel nebo podnájem, a ještě jim hodně zbude.

havran2 ( 1. září 2018 15:24 )

Stejně tam jste na hov.o,akorát berete velké peníze ! ! !

kukukuu ( 1. září 2018 12:56 )

Řešení jednoduché: Zrušit Brusel. V ten moment by ale Paynovi došlo, že zmizel poslední důvod, proč mu posílat 170 tisíc měsíčně.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa