Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Generál Pavel o Putinově ultimátu pro Ukrajinu: Místo jednání zemřít, nebo poslouchat

Video se připravuje ...
Autor: Pavlína Horáková - 
26. února 2022
05:00

V bojích na Ukrajině umírají stovky lidí a to včetně dětí. Země Evropské unie a Severoatlantické aliance Putinovu agresi jednoznačně odsoudily, ale doposud volily opatrnější přístup a situaci řeší zejména „tvrdými" sankcemi. Podle generála Petra Pavla jsme měli zaujmout silnější postup vůči Putinovi a to mnohem dříve, než došlo k samotné intervenci. „Teď kdybychom měli aktivovat všechny naše síly a měli je uvést do nějakého stavu pohotovosti, která by měla Ukrajině pomoci, tak už skutečně může být pozdě,“ varoval v Epicentru Blesk Zpráv bývalý náčelník Generálního štábu Armády České republiky s tím, že na to bohužel doplatí velice silně právě Ukrajina.

Prezident Putin i ministr zahraničí Lavrov hovořili o možném jednání s Ukrajinou v Minsku. „To v podstatě není jednáním, ale je to ultimátum, které Ukrajině dává na výběr buďto zemřít, anebo přijmout podmínky, které Rusko nadiktuje,“ vysvětlil generál Pavel.

Jedná se zejména o požadavky uznání autonomie pro Doněcko a Luhansko, následně zřeknutí se jakýchkoliv ambicí na prozápadní směřování a vyhlášení neutrality. „To jsou podmínky,  které jsou z hlediska mezinárodního práva, ale i Ukrajiny naprosto nepřijatelné. Může nastat situace, kdy se Ukrajina dostane do takových kleští, že v zájmu zachování životů tyto podmínky přijme. Je to strašné o tom takhle vůbec uvažovat, ale těžko si představit, že by Ukrajina měla a mohla bojovat do posledního muže či ženy,“ uvedl bývalý předseda vojenského výboru NATO.

Jako problém vnímá, že s Ruskem se tak bujaře obchodovalo. „Že tam (na Ukrajině, pozn. red.) v současnosti umírají Ukrajinci, je částečně v důsledku i našich peněz,“ míní generál. Ukrajina se ale podle něj tragické situace ujala dobře.  „Jejich přístup je opravdu hrdinský a zaslouží si obdiv,“ řekl Pavel.

Co je Putinovou nejnebezpečnější zbraní? Proč není vyloučení Ruska z mezinárodních organizací podle generála Petra Pavla tím správným krokem? Čím jsme této agresi mohli zabránit? Nejen odpovědi na tyto otázky naleznete při sledování celého záznamu Epicentra Blesk Zpráv.

Video  Generál Pavel pro Blesk o invazi na Ukrajinu: Západ selhal, Putin se sarkasticky směje.  - Pavlína Horáková, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Limonadovy_joe ( 26. února 2022 20:57 )

bizon_pepa ( 26. února 2022 19:22 )

Největší prostor dostává komunistický důchodce pavel a Hašek. Brankář dobrý, ale lumen to nebyl nikdy.

karel ( 26. února 2022 17:46 )

Karierni bolsevik hodnoti jineho karierniho bolsevika. Trapne

UFO1 ( 26. února 2022 15:05 )

Všichni podporovatele proruske politiky z poslednich let by měli dobrovolně opustit sva politicka místa i místa ve státní správě a samosprávě , namísto toho vyvěšují ukrajinské vlajky,tedy převlékají kabáty

bizon_pepa ( 26. února 2022 12:29 )

Protože většina pisálků z pochybných škol má levicové myšlení.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa