Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 19°C

Nejasný výhled Zemanova zdraví: Pomohlo by jeho vystoupení. Aspoň video, říká senátor Hraba

Autor: Markéta Volfová - 
5. listopadu 2021
05:00

Po přesunutí prezidenta Miloše Zemana (77)  z kliniky intenzivní medicíny na běžný pokoj se nabízí otázka, nakolik je ještě ve hře hlasování o článku 66 Ústavy. Zdravotní stav hlavy státu se podle lékařů stabilizoval a na řadě by měla co nevidět být i návštěva budoucího premiéra Petra Fialy ODS. Senátor a předseda komise pro Ústavu Zdeněk Hraba (STAN) v Epicentru Blesku nicméně zmínil, že rozhodující roli by stále měla aktualizovaná lékařská zpráva od ÚVN.

„Čekáme na nový lékařský posudek, který by obsahoval i možnost odvolání pro pana prezidenta. Pokud ale tato zpráva neřekne, že není schopný vykonávat svůj úřad, já osobně bych ani nesvolával plénum, natož abych o tom hlasoval,“ říká senátor s tím, že by mělo jít o konsiliární závěr ideálně se svolením prezidenta.

„Kancelář prezidenta už vydala v uvozovkách jeho pracovní program - jakýsi seznam návštěv a nejsou to ojedinělé případy. V tomto směru jde o projev skutečné činnosti Miloše Zemana,“ hodnotí Hraba s tím, že nemá důvod nevěřit tomu, že se prezidentův stav zlepšuje.

Má ale také jasnou představu, co by veškeré pochybnosti odstranilo: „Mně osobně by stačilo, kdyby pan prezident vystoupil. Vystoupil třeba ve videozáznamu a okomentoval současnou politickou situaci - koaliční smlouvu a podobně. To by za mě osobně byl nejlepší důkaz toho, že je plně v procesu, byť je upoután na lůžko,“ vysvětluje. 

Video  Epicentrum - Zdeněk Hraba  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

sarina ( 5. listopadu 2021 16:02 )

Drahoušek si stěžuje že jeho manželka má malý důchod a nevyžila by... proto se obětuje kvůli manželce a sedí v senátu!

jajas ( 5. listopadu 2021 11:26 )

Ještě rok? No neblázni, podle mne Zeman tak dlouho ve funkci nevydrží...

jajas ( 5. listopadu 2021 11:23 )

Je to pořád dokola...všechno už tu bylo....a bude znovu....

sarina ( 5. listopadu 2021 10:40 )

Expert Spolu navrhuje nechat děti 2 týdny doma, ale to už tu bylo a bylo to pořád kritizováno, teď to vadit nikomu nebude??? Nebude, ZMĚNA začíná i s covidem.

sarina ( 5. listopadu 2021 10:30 )

Ty sis jen trošku kakl, kdybys víc tak se pos.reš!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa