Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Komunisté s modelkou z fotobanky a ČSSD věčně nespokojená s logem: Expertka o kampaních

Autor: Markéta Volfová - 
20. srpna 2020
06:10

Na začátku října nás čekají krajské volby. Většinu lokálních témat ale tento rok zastiňuje podle politcké konzultantky Alžběty Králové koronavirus. Kampaně většiny stran už běží, vládní hnutí ANO ovšem sází až na září. Každopádně ani letos nechybí větší či menší průšvihy, jak zmínila v Epicentru Blesk Zpráv.

Průšvihářem posledních dní by se dal označit manžel středočeské hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO), který neudržel na uzdě komentování na sociálních sítích. Tým manželčina rivala v nadcházejících volbách Martina Kupky (ODS) nazval „partou buzerantů“.

„Rozhodně to ukazuje na neprofesionalitu nebo nedobrou politickou kulturu v českém prostředí. Něco takového by vůbec nemělo zaznít a vůbec ne do éteru,“ hodnotí situaci Králová s tím, že je na místě hejtmančina omluva - která nakonec přišla.

Video  Epicentrum - Alžběta Králová  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Vizuál své kampaně na začátku týdne představila koaliční ČSSD. Hlavním motivem je její šéf a ministr vnitra ve svém ikonickém červeném svetru z dob koronakrize s heslem „V krizi vás ochráníme“: „My Češi máme rádi silné lídry, kteří jdou a situaci řeší za nás. Ale tady si tím brandingem nejsem úplně jistá. U sociálních demokratů mi připadá rozpačité, že už podruhé za tři roky mění své logo, se kterým jdou do voleb,“ přípomíná politoložka. 

Za průšvih mezi letošními kampaněmi považuje KSČM se snahou přiblížit se mladým a především s vizuálem staženým z fotobanky. „Svědčí to o tom, že nemohou brát z vlastních řad, je to amatérské,“ uvedla odbornice. Naopak trapas ODS z konce června, kdy kandidátka do Senátu Miroslava Němcová zbořila mapu České republiky, a to ve jménu kampaně „Postavíme Česko na nohy,“ hodnotí expertka veskrze kladně.

„Tohle video se stalo virálním. A někdy i negativní reklama bývá reklamou. Občanští demokraté tím prorazili na sociálních sítích,“ doplnila Králová. 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa