Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

„Katastrofa ve Varech i v Praze.“ Čechy letos láká pobyt v přírodě, říká hoteliér Bára

Video se připravuje ...
Autor: Markéta Volfová - 
10. července 2020
05:30

Řada Čechů volí kvůli koronaviru dovolenou v Česku. Alespoň částečně tak nahrazují klientelu, která by jindy přížděla ze zahraničí. I tak ale mnoho hotelů zůstává kvůli neobsazenosti zavřených. Podle šéfa největší tuzemské hotelové sítě EuroAgentur Josefa Báry je situace nejhorší v Praze a Karlových Varech. Bára to uvedl v pořadu Epicentrum Blesk Zpráv.

„Čím více v přírodě, tím větší obsazenost. V hotelích na Šumavě, na Lipně, v Českém Ráji atakujeme devadesát procent. Naproti tomu Karlovy Vary a Praha, tam se dá říct katastrofa,“ popsal v Epicentru situaci Bára s tím, že v těchto městech není možné nahradit zahraniční klientelu, která běžně hotely plní.

„V Praze máme z osmnácti hotelů otevřených pouze sedm. Obsazenost je tam poměrně dobrá, ale to je zkresleno tím, že nabízíme všechny hotely, a potom sestěhováváme do těch hotelů jsou otevřené,“ dodává.

Video  „Češi letos vyhledávají pobyty v přírodě. Praha je neláká,“ říká hoteliér Bára  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Nepříznivou situaci v hlavním městě navíc podle něj komplikuje fakt, že ji mají Češi zafixovanou jako pandemické ohnisko. „Když sám vyrazím mimo Prahu, často slyším: Pražáci, raději sem nejezděte,“ vysvětluje. I tak ale chválí programy, které mají za úkol přivést turisty do historických měst. „Určitě je velkým přínosem program V Praze jako doma. Dříve si leckdo říkal, že je to drahé město. Projít Karlův most bylo prakticky nemožné. Nyní tady ty podmínky jsou - levné hotely, možnost projít si v klidu památky,“ kvitoval Bára. 

Konec konců i ceny samotných hotelů právě v Praze nebo Karlových Varech výrazně klesly. „Abyste mohli čerpat body z programu V Praze jako doma, musí být cena za ubytování alespoň 800 korun za noc. Ale dneska najdete hotely téměř v centru za šest set korun pro dva,“ vypočetl Bára s tím, že právě v Praze je tato situace dlouhodobě neudržitelná. A je podle něj potřeba oživit leteckou dopravu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

filip.rozec ( 10. července 2020 13:23 )

protože si nula, co by i na lístek vlakem musela šetřit celej rok

kurna1 ( 10. července 2020 06:54 )

Kdyby nebylo korunaviru, tak o našincích ani nebudou vědět. A teď, když jim teče do bot, tak najednou vidí, že pivo a jídlo jde za normální běžné ceny. Dokonce i ubytování je v mezích normálu. Ale kdo tam pojede, toť otázka ?? Budou se tam asi muset ubytovat, najíst a vypít všechno samy. Nikdo jim s tím nepomůže

jonn ( 10. července 2020 06:52 )

Pražáci hurá do montoven.

nakobyl ( 10. července 2020 06:03 )

Pražáci, raději sem nejezděte, my k vám taky nejezdíme, protože tak jste si nás vychovali

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa