Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chcete poslat děti na tábor, ale nemáte dost peněz? Tady vám na pobyt přidají

  • Autor: ula - 
    4. 6. 2017
    06:20

    Dětský tábor vás vyjde zhruba na 3 tisíce korun a možná i více. Můžete na něj ovšem získat i příspěvek, např. od některých zdravotních pojišťoven, nelze sice očekávat nijak závratné částky, ale komu by se peníze navíc nehodily. Rok co rok ubývají instituce, které jsou ochotné na tábory přispět. Zatímco v loňském roce jste mohli získat příspěvek od městských částí či obce, letos už to neplatí. Blesk.cz pro vás sestavil přehled poskytovatelů příspěvků na tábor pro vaše ratolesti.

  • 1.Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (205)

    Příspěvek na letní tábory platí pro děti od 6 do 16 let včetně. Příspěvek – až 300 Kč – bude uznán jen v případě trvání tábora v délce minimálně 4 kalendářní dny, a lze jej uplatnit na tábory pořádané v období letních prázdnin, od 1. 7. 2017 do 31. 8. 2017. Příspěvek se vztahuje i na příměstské tábory. Letní tábory jsou propláceny do 31. 10. 2017 bez ohledu na datum uvedené na potvrzení/dokladu o účasti na letním táboře.

    Kdo vám přispěje na dětský tábor? Kdo vám přispěje na dětský tábor? | Profimedia

     

  • 2.Oborová zdravotní pojišťovna (207)

    V letošním roce přispívá na letní tábory a školky opět v rámci VITAKONTA. V loňském roce dosáhly příspěvky OZP průměrně částky 1232 Kč, maximálně až 10 000 Kč. V letošním roce se průměrná výše příspěvku vyšplhala na 1354 Kč, maximální výše se zatím pohybuje na částce 5 400 Kč. Příspěvek čerpalo již 1237 klientů.

    Kdo vám přispěje na dětský tábor? Kdo vám přispěje na dětský tábor? | Profimedia

  • 3.Zaměstnanecká pojišťovna Škoda (209)

    Přispívá na letní tábory dětem a mladým lidem od 6 do 20 let v rámci balíčku pro žáky a studenty  až 300 Kč jako „příspěvek na sportovní a pohybové aktivity a prevenci úrazů, preventivní prohlídky sportovců či studentů pro studium do zahraničí“.

    Kdo vám přispěje na dětský tábor? Kdo vám přispěje na dětský tábor? | Profimedia

  • 4.Příspěvek od zaměstnavatele

    Někteří zaměstnavatelé poskytují finanční příspěvky na tábor i zaměstnancům, kteří nejsou členy odborů. Bližší informace získáte na personálním oddělení vašeho zaměstnavatele.

    Pozor ale i při výběru organizace, které své dítě svěříte. Nebylo by to poprvé, kdy by místo letní zábavy přišla tragédie:

    Video  Bazén co probíjel  - Jana Ulrichová
    Video se připravuje ...

  • 5.Sleva od pořadatele tábora

    Cenové zvýhodnění je možné získat za včasnou rezervaci, nebo naopak za last minute nabídku, kdy pořadatelé potřebují zaplnit poslední volná místa. Někdy jsou slevy nabízeny také za opakovanou účast nebo umístění více sourozenců zároveň. Sledujte podmínky pořadatelů táborů.

    Kdo vám přispěje na dětský tábor? Kdo vám přispěje na dětský tábor? | Profimedia

  • 6.Úřady práce - příspěvek ze sociálních dávek

    Za určitých okolností lze příspěvek na dětský tábor získat prostřednictvím dávek mimořádné okamžité pomoci. Žádat o něj mohou sociálně a finančně slabší rodiny na místně příslušném Úřadu práce. Schválení nebo neschválení příspěvku je plně v kompetenci úředníků.

     

    Rodiče dítěte mohou dále požádat na místně příslušném Úřadě práce, a to o okamžitou mimořádnou pomoc-dávku, která není nároková, ale poskytuje se - pokud ji žadatel - rodina již letos nevyčerpala na jinou nutnou podporu.

     

    Formulář pro žádost je k dispozici zde.


    Kdo vám přispěje na dětský tábor? Kdo vám přispěje na dětský tábor? | Martin Přibyl, Blesk

  • 7.Příspěvek z fondu odborového svazu

    Příspěvky na letní tábory nabízejí některé odborové svazy. Obvykle stačí, když je alespoň jeden z rodičů jejich členem. OSPKOP přispívá 1 000 Kč na dítě.


    Pro členy některého z odborů spadajících pod Českomoravskou konfederaci odborových svazů je pak připraveno několik slev v závislosti na typu tábora, řádově se jedná o stovky korun. Jste-li členy odborů, informujte se přímo u svého zástupce na možný příspěvek.

     

    Do zahraničí cestuje stále více rizikových skupin, včetně dětí. Jak je můžete chránit?

  • 8.Konto Bariéry

    Rodiče dětí, které mají jakýkoli zdravotní problém nebo diagnózu, mohou žádat o příspěvek Nadaci Charty 77 – Konto bariéry. Podmínky žádosti Konta bariéry najdete zde.

    Kdo vám přispěje na dětský tábor? Kdo vám přispěje na dětský tábor? | Profimedia

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi