Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Nalezenec Frankie chřadl v útulkovém kotci. Teď si užívá domácí péče a vyhlíží nový domov

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Bokrová Lang - 
29. června 2023
05:00

Kříženec jack russel teriéra Frankie (asi 8) je nalezenec, kterému nesvědčil pobyt v útulku. Z kotce do své péče ho proto převzal spolek Psí senioři v nouzi. Díky němu teď čeká na nový domov v domácím prostředí zahrnován láskou dočaskářky Ludmily Dědečkové.

Frankieho objevila během své návštěvy útulku předsedkyně spolku Vendula Wolfová. „Když jsem ho tam viděla, jak tam smutně sedí, nabídla jsem, že ho přijmeme k nám,“ řekla.

Frankie je hezký a stále dost akční kříženec jack russel teriéra Frankie je hezký a stále dost akční kříženec jack russel teriéra | Jana Ulrichová

Trochu paličák

Frankie je velmi milý a přátelský, bývá ale také tvrdohlavý. „Občas je to trochu paličák. Má ale rád pamlsky, na piškot se dá vždycky utáhnout. Díky tomu zvládá základní povely, umí chodit i na vodítku,“ řekla Ludmila Dědečková, v jejímž domě v Liberci našel Frankie dočasný domov.

Frankie s dočaskářkou Ludmilou Dědečkovou Frankie s dočaskářkou Ludmilou Dědečkovou | Jana Ulrichová

Hodný, hravý

I když už má věk seniora, není Frankie rozhodně žádný pecivál. Díky genům teriéra, které v sobě zřejmě má, je i dostatečně akční. „Je to opravdu hodný pejsek. Štěká, jenom když někoho vítá. Má rád lidi, děti, rád si hraje. Je čistotný, nic nerozkouše, hygienu dodržuje,“ vyjmenovala jeho přednosti dočaskářka.

Do kotce už ne

Frankie se hodí ke komukoliv, může být společníkem vitálním starším lidem, díky jeho akčnosti by se s ním ale nenudili ani mladší lidé. Kotce už si Frankie užil dost a nebyl v něm šťastný, nový domov proto hledá pouze uvnitř, v bytě nebo v domku. Psí kamarády si vybírá, v dočasné péči je od začátku společně se fenkou, se kterou vychází dobře.

Frankie se hodí k vitálnějším seniorům i k mladším lidem Frankie se hodí k vitálnějším seniorům i k mladším lidem | Jana Ulrichová

Najde domov?

Frankie je zdravý. Je kastrovaný, čipovaný a očkovaný. Zájemci, kteří by se ho chtěli ujmout a dát mu nový domov, mohou kontaktovat spolek Psí senioři v nouzi telefonicky na čísle 776 666 258, případně mohou poslat zprávu prostřednictvím jejich facebookových stránek.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi