Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dnes je Světový den zvířat: Pomozte naplnit misky v útulcích i letos!

 (Autor: Mars Czech s.r.o.)
4. října 2021
00:00
Prezentace klienta: Toto není redakční text. Redakce Blesku nezodpovídá za jeho obsah

Koná se už od roku 1925 a stojí za ním německý spisovatel a kynolog. Proč se Světový den zvířat slaví 4.října a kdo je jeho duchovní otec? Jak je to s mazlíčky v Čechách a jak jejich počet ovlivnila pandemie? Kolik zvířat si Češi adoptují a jak můžeme pomoci i my? Co si připravila Nadace na ochranu zvířat ve spolupráci se společností Mars Czech? Přinášíme zvířecí zajímavosti a díky značkám Pedigree nebo Whiskas také misi s jasným posláním.

Nápad německého kynologa

S oslavou všech zvířat a přírody přišel v roce 1925 německý spisovatel a kynolog Heinrich Zimmerman. Vůbec první oslava němých tváří, se toho roku konala 24. března v berlínském Sportovním paláci. Akci navštívilo celkem pět tisíc lidí. Zimmerman toužil Světový den zvířat přesunout na 4. října, na který připadá svátek patrona zvířat a přírody sv. Františka z Assisi. To se podařilo roku 1929 a bez zajímavosti není fakt, že vedle Německa, Rakouska a Švýcarska uznalo Světový den zvířat jako první také Československo. 

Foto:  Mars Czec s.r.o.

Domácí mazlíčky milujeme

V počtu chovaných psů a koček jsme v Evropě už tradičně na předních příčkách. Podle průzkumu z letošního roku má doma jedno z těchto zvířat téměř polovina rodin, to je zhruba 4,7 miliony domácností. Průzkum také ukázal, že počty chovaných mazlíčků kvůli pandemii i omezením ještě narostly. A že o jejich pořízení dalších mnoho českých domácností uvažuje. Lidé, kteří poskytli domov nalezenci, uvádějí, že tito čtyřnohý kamarádi jsou přítulnější a vděčnější. Naším tipem je prozkoumání útulků ve vašem okolí. Psy nebo kočky, které hledají nový domov, ale najdete také na internetu. V útulcích je právě teď zhruba 5 tisíc psů a 4,5 tisíce opuštěných koček. Například značka Pedigree hlásá myšlenku, že každý pes si zaslouží svůj trvalý domov.

Připojte se k 32 % Čechů, kteří pomáhají

Jednou z velmi oblíbených každoročních aktivit je akce Pomozte naplnit misky v útulcích. Stojí za ní společnost Mars Czech spolu s Nadací na ochranu zvířat a poprvé se konala už v roce 2009. Od té doby se díky ní naplnily v útulcích miliony misek. Do kampaně, která probíhá i letos, se můžete zapojit i vy. Stačí si v období od 8.9. do 7.11. zakoupit některé z krmiv nebo pamlsků pro psy i kočky značek Pedigree, Whiskas, Sheba, Perfect Fit, Cesar, Frolic nebo Dreamies, a tím k naplnění misek přispějete. Za minulý rok bylo darováno 45 tun suchého krmiva a naplněno víc než 350 000 misek.

Foto:  Mars Czec s.r.o.

Světový den zvířat přinese streamy i tipy na péči o mazlíčky

Kampaní Pomozte naplnit misky v útulcích ale pro společnost Mars Czech a Nadaci na ochranu zvířat letošní oslava nekončí. Těšit se můžete na stream z útulku Storgé z.s. a útulku Příbramské kočky. Rozebereme problematiku přímé i nepřímé adopce zvířat z útulků a dozvíte se, jak jsou tato zvířata krmena. Poradíme, co dělat, když se vám pes či kočička ztratí. V neposlední řadě představíme kampaň #NekupujAdoptuj a možná si tak vyberete z nabídky čtyřnohých kamarádů, kteří aktuálně hledají domov. Online streamy poběží 4. října na Facebookových stránkách Nadace na ochranu zvířat.

Video    - Mars Czec s.r.o.
Video se připravuje ...