Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Psí hrdinové: Fenka čau-čau Yofi jako průkopnice canisterapie. Víte, komu patřila?

Už jste někdy slyšeli o tom, jak pes Sigmunda Freuda uklidňoval pacienty? Představujeme seriál Mall.tv Psí hrdinové.
Už jste někdy slyšeli o tom, jak pes Sigmunda Freuda uklidňoval pacienty? Představujeme seriál Mall.tv Psí hrdinové.  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: red - 
5. srpna 2020
17:30

Už jste někdy slyšeli o tom, jak pes Sigmunda Freuda uklidňoval pacienty? Yofi byla fenka čau-čau, kterou si pořídil lékař a psycholog Sigmund Freud, ačkoliv se původně psů vlastně bál. Postupně ale zjistil, že Yofi pomáhá jeho pacientům. Blesk tlapky ve spolupráci s Mall.tv přináší seriál Psí hrdinové.

Že mohou být psi dobrými terapeuty, bylo později i vědecky dokázáno. A tak se z Yofi stala zřejmě průkopnice dnes už běžně používané canisterapie.

Seriál Psí hrdinové internetové televize Mall.tv vám ukáže nejen neuvěřitelné příběhy o psích hrdinech, ale také to, jak se o své hrdiny, které máte doma, starat a jak je vychovávat.

Psi jako terapeuti pro lidi nejen s psychickými problémy. Ještě před pár desítkami let něco nepředstavitelného, dnes běžná praxe. My se tentokrát podíváme na psa, který stál u zrodu disciplíny, které dnes říkáme canisterapie. Seznamte se. Fena čau čau: Yofi.

Zobrazit celou diskusi