Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Aron a Max trpěli u boudy, na řetězu. Zachránily je Neposedné Tlapky

Autor: Jana Ulrichová - 
30. ledna 2019
09:00

V dobré víře, že pomůže, se ujal dvou psů, Arona a Maxíka, muž v malé obci na Moravě. Neměl na ně ale čas, ráno odjížděl do práce a vracel se večer. Psi utíkali, a tak nakonec skončili zavření a uvázaní. Díky všímavé sousedce, které nebyl jejich osud lhostejný, a rychlé pomoci spolku Neposedné tlapky ale jejich život nabral úplně jiný směr.

Aron, kterého si muž vzal z útulku, nechtěl být sám a tak se pokoušel utéct. Jednou dokonce zůstal viset na plotě. Majitel ho pak zavřel v malém kotci s boudou, ze které ho nepouštěl. Sousedce paní Zdeňce ho bylo líto, několikrát si ho vzali s manželem na procházku. „Tak šťastného psa jsme dlouho neviděli. Aron nám ukázal, že umí poslouchat, na povely reagoval velmi dobře. Vůbec se nepokoušel utéct. Bylo zřejmé, že touží hlavně po tom, aby se mu někdo věnoval,“ řekla Blesk tlapkám.

Teď je z ně krásný pes, šťastný v nové rodině Teď je z ně krásný pes, šťastný v nové rodině | Neposedné tlapky z.s.

Na řetězu na betonu

Podobné to bylo i s Maxem, který se dokázal protáhnout plotem a pak se na ulici přidával ke kolemjdoucím. „Neustále vrtěl ocasem, když nás viděl jít kolem. Pak přišel na to, že se dokáže protáhnout a může se k nám přidat. Mnohokrát takto s námi a naším psem absolvoval procházku. Nevadilo nám to. Držel se nás a vždycky se s námi vrátil domů. Jenže se chodil procházet i bez nás a lidé si začali stěžovat,“ popsala sousedka s tím, že Max pak skončil uvázaný na řetězu u garáže, kde ležel na betonu.

Max žil na řetězu u boudy Max žil na řetězu u boudy | Neposedné tlapky z.s.

Nový domov pro oba

Situace obou psů paní Zdeňku nesmírně trápila. Svěřila se známé, která jí poradila, ať se obrátí na Michaelu Řehánkovou, předsedkyni spolku Neposedné tlapky. Pak už věci nabraly rychlý spád. Členky spolku přijely, a to, co viděly, včetně výkalů, ve kterých jeden ze psů byl, a blechy, které jimi doslova hýbaly, je nenechalo klidnými. Spojily se s majitelem, psy si braly postupně na vycházky a nakonec pro oba zajistily nové, milující domovy.

Slzy dojetí

„Když jsme s manželem viděli jejich fotky z nových domovů, zalily se nám oběma oči slzami,“ řekla paní Zdeňka, která se od té doby snaží Neposedné tlapky ze všech sil podporovat. „Jejich činnost je zcela závislá na darech a příspěvcích veřejnosti. Lidé většinou nemají ponětí o tom, kolik stojí jen běžné veterinární ošetření, o větších zákrocích nemluvě, kolik stojí převozy, krmení. Proto bych chtěla požádat čtenáře, aby jim pomohli, ať už finančně nebo granulemi a konzervami,“ řekla.

Spolek Neposedné tlapky Maxe vysvobodil Spolek Neposedné tlapky Maxe vysvobodil | Neposedné tlapky z.s.

Jak pomoci

Zájemci moho zaslat finanční dary na transparentní běžný účet 2901184280/2010 nebo na transparentní sbírkový účet 2400310939/2010.

Hmotnou pomoc lze zaslat na adresu: Neposedné tlapky z. s., Rolnická 44/261, Ostrava – Nová Ves.

 

bibijana ( 31. ledna 2019 15:01 )

Nikdy nepochopím jednu věc. Nelze nazvat jinak, než zrůdami lidi, kteří si pořídí psa, aby ho natrvalo zavřeli do klece, nebo uvázali na řetěz. Musí to být strašně zlé osoby,despotické,agresivní, násilnické .Zamindrákovaní jedinci, kteří se kochají pohledem na zbité,uvězněné a bezbranné zvíře. Holt, ukážu ti, kdo je tady pánem. Ale věřím tomu, že každé zlo spáchané na zvířeti, se těmto zrůdám vratí. Taky jsem měla takové sousedy.Brzo pochcípali,postihovaly je trágédie, konec života měli škaredý.Bohužel zlo se do jejich baráku vrátilo s příchodem jejich potomků

Zobrazit celou diskusi