Dan Ramzer je lídrem kandidátky ODS. Sedmačtyřicetiletý starosta Frýdlantu vystudoval zemědělskou školu, i z toho pramení jeho zájem o životní prostředí. Je ženatý, má tři děti a s oblibou cestuje. Působil jako mistr a později také jako ředitel na středním odborném učilišti ve Frýdlantu. V této roli řešil nespočet kázeňských přestupků učňů, jako krádeže, užívání drog a alkoholu.

„Měli jsme děti ze všech sociálních vrstev, těch problémů bylo hodně. Školní prostředí mě vyškolilo natolik, že mě v politice málo co překvapí. Politika je pro mě díky této zkušenosti daleko snazší a uvědomuji si, že někteří z nás by potřebovali vrátit do školy nebo mít daleko pevnější rodičovskou ruku, než měli,“ přiznal Ramzer.

Ramzer zmínil hned několik problémů, se kterými se kraj potýká. „Po dvou vládách je vymezování se jeden vůči druhému, kdy nejsme schopní říct, že někdo něco udělal dobře. Na dobré je třeba navázat a poučit se ze špatného. Problém je stav zdravotnictví, nedostatek lékařů, rozpadá se zdravotní systém, chceme ve spolupráci s krajskou nemocnicí a TUL zajistit vzdělávací kapacitu pro zdravotní personál. Problém je také školství, Ještěd a bezpečí i sociální problémy,“ řekl. Řadu z nich může řešit přímo kraj.

Ramzer: Záleží na současných úspěších, minulost ODS by neměla hrát roli

ODS se často potýká s tím, zda se vyrovnala s někdejším spojováním s kmotry a pádem Nečasovy vlády. Její zástupce v Libereckém kraji Dan Ramzer považuje za mnohem důležitější, jak si vede ten který kandidát.

„Vykonávám třetí volební období starosty ve Frýdlantu. V pokladně byste našli za minulý rok téměř 40 milionů korun. Dostali jsme několik ocenění jako město například za efektivně řízení úřad,“ uvedl výčet úspěchů města Ramzer. „Záleží jen na voličích, co si vyberou, jestli kontinuitu Dana Ramzera, nebo něco, co je minulostí. Já nabízím voličům zkušenost a stabilitu,“ uvedl Ramzer.

Video
Video se připravuje ...

Ramzer z ODS: Kauza zaměstance ODS není o mé politice. Blesk TV



Že by „ohrožovaly“ stranu osobní problémy zaměstnance ODS Vladimíra Kordače, odmítl s tím, že se každý potýká v životě s překážkami. O kauze osobního bankrotu kvůli milionovým dluhům buňka ví a nemá to podle Ramzera vliv na Kordačovu práci.

Lídr ODS vyzval ve třiceti sekundách hlavně k účasti ve volbách. „Přijďte volit, pokud budete volit ODS a tým vedený mnou, kde je dalších čtyřiačtyřicet kandidátů, určitě neprohloupíte. I když nebudete volit zrovna nás, určitě přijďte, pak projevíte odpovědnost, kterou kraj potřebuje.

Vzkazy kandidátů ve třiceti sekundách najdete v tomto videu:

Video
Video se připravuje ...

30 sekund pro lídry Libereckého kraje Blesk TV

Na celý záznam pořadu se podívejte zde:

Video
Video se připravuje ...

Záznam debaty z Liberce: Jak moc kraj špiní korupce a co bude s Ještědem? Blesk TV

Vše o krajských volbách najdete ZDE

Fotogalerie
8 fotografií