Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Sobotkova návštěva vytočila Ťoka. „Jste drzý jak veverka,“ naložil mu Hamáček

Autor: ČTK, val - 
20. září 2016
17:30

Nejvyšší koaliční představitelé už se zase hádají veřejně na sociálních sítích. Po extempore Michaely Marksové (ČSSD) a Andreje Babiše (ANO) u příspěvku pro důchodce se do sebe pustili premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), ministr dopravy Dan Ťok (za ANO) a předseda Sněmovny Jan Hamáček (ČSSD). Důvodem byla Sobotkova návštěva na Ředitelství silnic a dálnic v Brně.

Ťok uvedl, že se mu Sobotkova tisková konference na Ředitelství silnic a dálnic nelíbí. „Myslím, že jde o předvolební akci, která by se neměla na státním úřadě konat,“ řekl ministr Aktuálně.cz.

Jeho výrok kritizoval na Twitteru předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček (ČSSD). „Pan ministr Ťok je drzý jak lázeňská veverka,“ napsal na sociální síti. Vyjádření si všiml i šéf resortu zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD). „Dane, Babiš agitoval v ‚mých‘ nemocnicích, dokonce v bílém plášti. To chce klid,“ vzkázal Ťokovi.

Ministr dopravy poté svoje prohlášení mírnil. „Sváťo, já jsem v klidu, jenom pan novinář trochu zdramatizoval moje klidné vyjádření,“ odpověděl Němečkovi a připojil mrkajícího smajlíka.

Nic neobvyklého, hájí se Sobotka

Ministr financí Babiš nemocnice navštěvuje od počátku kampaně před krajskými a senátními volbami, které se uskuteční v říjnu. Lékařská zařízení si prohlédl například ve Frýdlantu, Liberci, Sokolově či Ostravě, tento pátek se chystá do náchodské nemocnice.

Sobotkova hodinová návštěva na ředitelství skončila dopoledne tiskovou konferencí. „Moje návštěvy nejsou nic neobvyklého, při výjezdu do regionů se snažím věnovat pozornost tomu, jak pokračuje příprava a průběh staveb,“ řekl novinářům premiér. Problematice dopravní infrastruktury se snaží věnovat osobní pozornost, aby bylo vidět, že vláda považuje její rozvoj za prioritu, dodal.

Vše o krajských a senátních volbách 2016 čtěte zde

Havel_je_buh ( 20. září 2016 22:20 )

 Zase me nejaky trapny klon- zrejme prislusnik kgb klonoje, aby zesmesnil priznivce skutecneho demokratickeho politika

HaveI_je_buh ( 20. září 2016 22:12 )

Opravuji, co máte proti nám gayum?

HaveI_je_buh ( 20. září 2016 22:08 )

Stíhá oboji.

Havel_je_buh ( 20. září 2016 22:07 )

 Villi: Jste pekny komunista a xenofob. Co mate proti gayum?

Havel_je_buh ( 20. září 2016 21:06 )

 villi: Typicke vyjadrovani bolsevika. Takovymi my havliste opovrhujeme.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa