Bohumil Šimek se považuje za brněnského patriota, je ženatý a jako koníčky uvádí motorismus, cestování, četbu severských detektivek nebo kynologii. Od roku 2013 působí u Městské policie Brno, nejprve jako náměstek ředitele. Pak jako její ředitel. Kromě toho 15 let řídil i Okresní ředitelství Policie ČR Brno-venkov.

Lídr hnutí ANO přitom míní, že vedení policie se od vedení kraje vůbec neliší. „Protože to je v podstatě manažerské vedení, já si myslím, že když člověk zvládá vést 700 lidí v rámci Městské policie Brno, tak že určitě by zvládl i Jihomoravský kraj,“ řekl během debaty.

Šimek vidí největší problém v územním plánu kraje. „Musím říct, že územní plán tady nemáme už osm let, jsme jediným krajem v ČR, který ho nemá,“ konstatoval. S územním plánem kraje souvisí také problém dopravní infrastruktury. „Je tam spousta nevyřešených problémů, myslím si, že se současné vedení kraje některým problémům záměrně vyhnulo,“ doplnil.

Co dalšího o sobě prozradil v debatě Blesku? Podívejte se na celý záznam:

Video
Video se připravuje ...

Záznam debaty lídrů z Brna: O pančování vína, přesunu nádraží a falešné mluvčí kraje Blesk.cz

Šimek od roku 2008 působil čtyři roky jako šéf krajského sekretariátu a bezpečnostní ředitel. Jeho místo ale posléze zrušil hejtman Hašek. „Myslím si, že pracovat na krajském úřadě je prestižní záležitost, takže jsem tu nabídku přijal. A léta plynula a pak to dospělo do roku 2012, kdy mé místo bylo zrušeno. Tečka,“ řekl stroze. Jako zradu to ale prý necítí. „To je život, já to beru tak, že mi bylo zrušeno místo, a dál to nekomentuji,“ doplnil.

Lídr ANO si o sobě nicméně myslí, že odváděl dobrou práci. „Například organizace návštěvy papeže Benedikta XVI. V roce 2009, kdy jsem dostal ohromný děkovný dopis jak z prezidentské kanceláře, tak z Vatikánu, i pan hejtman mi poděkoval, tak si myslím, že jsem odvedl perfektní práci,“ řekl v debatě. 

Co by Šimek vzkázal svým voličům? Podívejte se:

Video
Video se připravuje ...

30 sekund pro lídry jižní Moravy. Co slíbili voličům? Blesk TV

Fotogalerie
5 fotografií