První žena v čele Jihočeského kraje, to by byla Radka Maxová z hnutí ANO. Poslankyni, která je ve výboru pro sociální politiku, je sedmačtyřicet let, je vdaná a má dvě děti. Mezi její zájmy patří sport i hudba a vedení by prý v kraji jednoznačně zvedla k lepšímu.

Radka Maxová z ANO - pokud by se stala hejtmankou - byla by první ženou v této pozici v Jihočeském kraji.
Autor: David Malíík


„Ženy jinak myslí, rozhodují, jsou jinak empatické, myslí konstruktivně a nejsou tolik hádavé. Nechceme, aby ženy politiku ovládly, chceme padesát na padesát, ale jak se ukazuje napříč naším hnutím, ženy jsou nejen dobré političky.

Během debaty v Českých Budějovicích několikrát upozornila na nedostatečnou sociální péči, jak pro rodiny, tak seniory. „Nemyslím si, že současné vedení myslí na posílení terénních sociálních služeb, denních stacionářů pro starší občany. My jako hnutí ANO chceme tyto služby intenzivně posílit. Chceme seniory zanechat co nejdéle v přirozeném prostředí,“ otevřela debatu nad financováním sociálních služeb Maxová.

Podívejte se na celý záznam politické debaty:

Video
Video se připravuje ...

Debata Blesku z jihu Čech: 7 kandidátů na hejtmana na jednom místě Blesk TV



Ta si myslí, že v Jihočeském kraji chybí i peníze a motivace pro zdravotní pracovníky, lékaře v praktických ordinacích nebo na stomatologii. Lékaře by lákala i přes finanční podporu financování ordinací nebo bydlení. Nutnost je podle ní mluvit i s fakultami a například přijímat „na zubaře“ víc studentů, než se v současnosti přijímá. Peníze by ale ráda dostala i na dopravu.

Video
Video se připravuje ...

Jihočeští politici měli 30 sekund, aby »uhnali« voliče. Co slíbili? Blesk TV

Pavel Talíř (KDU-ČSL) zkritizoval billboard ANO, ve kterém stojí třikrát nápis dálnice. „V čem je problém,“ vyptával se Talíř jízlivě, aby upozornil, že D3 je stále v nedohlednu. „Asi jste náš billboard viděl tak před třemi měsíci, protože už máme nové heslo, které zní dálnice, obchvaty, silnice,“ usmála se Maxová.

„Před třemi lety jsem se stala novou tváří politiky v ČR. Svůj poslanecký mandát beru jako službu pro ostatní. Vždy jsem hájila slabé před silnějšími a dobré věci před špatnými. Jsem neúplatná a tak to i bude,“ slíbila Maxová v apelační půlminutě.

Video
Video se připravuje ...

Jihočeští lídři v kvízu: Znají Lipno, Šumavu a historii? Blesk TV

Fotogalerie
14 fotografií