Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

15 slavných i exotů v komunálkách: Žilková, Emil z VyVolených, Heidi Janků i matka Borhyové!

/
  • V komunálních volbách kandidují i Veronika Žilková, Emil z VyVolených, Heidi Janků či matka moderátorky Borhyové
    9. října 2014 ● 11:09

    Do letošních komunálních voleb kandiduje i řada známých tváří z televize. Herečka Veronika Žilková, zpěvačka Heidi Janků, hokejový reprezentant Zbyněk Irgl, ale třeba také soutěžící z reality show VyVolení Emil Zajac, slibující, že letos to teprve bude "fičák". I s podporou své slavné dcery chce pak za Babišovo hnutí ANO Alena Borhyová.

  • 1.

    Bláznivý a nevyvolený Emil

    Je třešničkou na dortu letošních kandidátek. Že se do politiky pohrne bláznivý Emil Zajac, to je opravdu vrchol! V reality show VyVolení se objevil v roce 2005. V premiérové sezoně, kterou vyhrál hysterka Vladko. Zajac od té doby zkoušel prorazit všelijak. Do VyVolených se dokonce na skok vrátil. Nyní zkouší štěstí v komunálních volbách v barvách hnutí Řešení pro Prahu.

    Trojice původních VyVolených Emilc Zajac, Petr Zvěřina a Vladko Dobrovodský
    Autor: Reprofoto FTV Prima

  • 2.

    Ministrova žena Veronika Žilková

    To hnutí ANO vyslalo do boje především zástup žen. V čele s lídryní pro Prahu Adrianou Krnáčovou. Na kandidátkách se však objevují i další zajímavé ženy - v mětské části Suchdol kandiduje dokonce i manželka ministra obrany Stropnického a známá herečka Veronika Žilková. "V komunálních volbách jsem úspěšně kandidovala již v 90. letech jako nezávislá kandidátka za ekologické hnutí Praha Pražanům. Za stejné hnutí působila na magistrátě i zesnulá režisérka Věra Chytilová," zavzpomínala Žilková v Parlamentních listech na své zkušenosti s politikou.

     

    Kdo Žilkové imponuje ze současných politiků? "Můj manžel! Šokuje mě jeho odvaha postavit se komukoliv a čemukoliv a schopnost přes noc se naučit cokoliv. Od portugalštiny po řízení Ministerstva obrany," uvedla Žilková. Kromě ní se na kandidátkách ANO objevila i manželka poslance Martina Komárka Petra Senci.

    Veronika Žilková na mítinku ANO s Andrejem Babišem
    Autor: Foto Blesk - Zbyněk Pecák

    Poslanec Martin Komárek se tulí ke své Petře ve volebním štábu hnutí ANO
    Autor: Foto Blesk - Petr Novotný

  • 3.

    Sportovci všeho druhu

    Na známé tváře se snaží nalákat i menší, lokální hnutí. Vzaly do svých řad i sportovce. Aktivní, i ty bývalé. Hokejový reprezentant Zbyněk Irgl se představí v dresu Ostravského fóra, akrobatická lyžařka Nikola Sudová skáče tentokrát za Novou budoucnost pro Jablonec. Trefit se do vkusu voličů chce i sportovní střelec a olympijský vítěz z letních her v Mexiku ´68 Jan Kůrka (SPO).

     

    Za pražskou Topku vyráží do komunálek nestraník a bývalý hokejový brankář a velký Sparťan Petr Bříza. Do zastupitelstva se pokusí protlačit i Martin Lukeš, dlouholetý a nyní již bývalý kapitán fotbalistů Baníku Ostrava. Přivede mezi hnutí Ostravak fanoušky z ostravských Bazalů? V Olomouci se pak také spoléhají na jednu fotbalovou legendu - bývalého reprezentanta a nyní kouče Pavla Hapala. "Přestože nyní vykonávám trenérskou práci na Slovensku, bydlím pořád v Olomouci, a proto sleduji i místní dění. ODS dlouhodobě podporuje sport v rozsahu, který nám mohou závidět sportovci 
z ostatních měst," vysvětlil kandidát ODS Deníku.

    Lyžařská akrobatka Nikola Sudová, fotbalový trenér Pavel Hapal i hokejový reprezentant Zbyněk Irgl kandidují v komunálních volbách
    Autor: Archiv Blesku

  • 4.

    Renč i zpěvák z rádia

    Do zastupitelstva na Praze 8 se za Nezávislé fórum pokusí protlačit filmař Filip Renč. "Chci vědět, kdo o nás rozhoduje. Jsem patriot Prahy 8, proč bych se nemohl pokusit být i zastupitel?," řekl deníku režisér Románu pro ženy, Rebelů či Sanitky 2.

     

    Přesvědčit voliče zkouší i herec, moderátor a dabér Zdeněk Mahdal (hnutí Domov). Na Plzeňsku se na kandidátkách v komunálních volbách objevili např. filmař Václav Chaloupek (Občani patrioti), tedy režisér a scénárista, který stojí za kouzelnými dětskými seriály se zvířátky Tuláček, Vydrýsek nebo Méďové.

     

    Na radnici by však rád zamířil také zpěvák, kterého zná mladá generace - Jakub Děkan, zpívající s ATMO Music. "Uvědomil jsem si, že tím, že mě hrají v rádiích, jsem na očích a že by se z toho dalo něco vytěžit ve prospěch Liberce. Chci dostat mladé lidi k volbám," řekl Děkan aktualne.cz. O hlasy voličů se uchází jako čtyřka na kandidátce hnutí Liberec ještě žije! "Jsou tu všude a chrání tě dál, nejsou vidět, i když by sis to přál, andělé, co tě ochraňují..."

    Zpěvák Jakub Děkan v klipu ATMO Music Andělé, aktuálním hitu českých rádií
    Autor: Youtube

  • 5.

    Matka Borhyové i svůdná Heidi Janků

    "Jsem zvyklá účastnit se veřejného dění a chtěla bych v Uhříněvsi pomoct s kulturou," nechala se na novinky.cz slyšet zpěvačka a svůdná padesátnice Heidi Janků. Kandiduje za hnutí Pro Prahu, jeho členem však není.

     

    Svou matku (57) pak podporuje i moderátorka Lucie Borhyová (36). Alena Borhyová kandiduje za hnutí ANO na Praze 8. "Američtí prezidenti chodí do voleb s celou rodinou, proč by tedy paní Borhyová nemohla použít i svoji dceru. Kandidátům to pomáhá," okomentoval situaci okolo Aleny Borhyové politolog Zdeněk Zbořil pro deník Aha!.

    Heidi Janků vypadá stále skvěle
    Autor: Filip Matušinský

    Lucie Borhyová s maminkou Alenou na Avon pochodu
    Autor: Archiv Blesku

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 42

illis: nejkaaaa A předem můžeme pochybovat i o rozumu některých kandidátů, jenže tam je rozum na hraně, důležité je pro ně za málo muziky hodně peněz .

(09. 10. 2014 20:54)

illis: zkratik Jasně poradnu, má praktické a užitečné zkušenosti .

(09. 10. 2014 20:51)

illis: No jo paní ministrová Žilková, ta aby nekandidovala , chudáci zastupitelé, ta až tam spustí ten její ječák, to budou na radnici blahem bez sebe . Už jen čekám, kdy se objeví Žilková s chotěm ve Výměně manželek . Ta je schopná na sebe upozornit i prostřednictvím této reality show . V Prostřeno se také předváděla .

(09. 10. 2014 20:50)

hrado: Protože jsi kradl taky a kradeš dál !!!! Přeci nebudeš pomlouvat svoje zlodějské kámoše ne ?????

(09. 10. 2014 16:23)

hrado: No fakt,ten BENDA září nesmírnou hloupostí od pohledu !!! Taky ty zapráskaný ODS hodně v tomto pomohl a nadále pomáhá !! Jo a ještě je "dobrá" ta slepice NĚMCOVÁ s těma krajzlíkama kolem krku .No snad se vrátí ještě NEČAS s tou svoji křivochcalkou,aby to dal nějak do "pořádku "

(09. 10. 2014 16:19)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy