Jsou cenově dostupné a ohřáté za pár minut. Chlazené hotovky svíčkových na smetaně s knedlíky jsou oblíbenou volbou všech, kteří nemají čas nebo chuť vyvařovat, a to zejména v době pandemie.
Pochutnáte si na nich? Podobají se domácí klasice, nebo jsou plné náhražek? To se dočtete už v pátečním spotřebitelském testu v tištěném Blesku a na Blesk.cz
● Která hotovka chutnala nejvíc?
● Kolik masa si v prodávaném balení koupíte?
● Obsahují výrobky to, co má správná svíčková mít?
● Která značka má ve složení náhražky?
Jak má vypadat svíčková?
Každá rodina má svůj recept, který si předává z generace na generaci. Ingredience ale zůstávají stejné. Hovězí má být prošpikované špekem. Omáčka z hovězího vývaru a pasírované kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) má být dochucená cukrem (karamelem), octem a hořčicí. Dále se zahušťuje moukou, aby se ingredience v omáčce neoddělovaly. A na závěr se zjemňuje smetanou a dochucuje citronem.
Svíčková za půl hodiny? Jde to! A k tomu navíc domácí knedlíky!