Výroba »taveňáků« se stala oblíbenou především proto, že se tím prodloužila trvanlivost sýrů vyvážených do USA a také že se sýry na dlouhé cestě lodí obešly bez chlazení.

Sníme 2 kg ročně

U nás se začalo s výrobou tavených sýrů v roce 1933. V současné době sní každý Čech přes 2 kg tavených sýrů ročně, což z nás dělá jedny z největších jedlíků »taveňáků«.

A jak kvalitní tavené sýry jíme? Proč je většinou skladujeme v ledničce, když se původně mohly obejít bez chlazení? Dozvíte se už v pátek ve spotřebitelském testu Blesku.

DALŠÍ TESTY BLESKU:

LISTOVÁ TĚSTA - MÍSTO MÁSLA PALMOVÝ OLEJ

SALÁMY GOTHAJ A SALÁMY JUNIOR - KDYŽ MASO NENÍ MASO

TEST MÁSEL - POZOR NA NEMÁSLA

Fotogalerie
4 fotografie