Dochází tak k rozšíření nabídky na českém trhu. Tento krok koresponduje s distribučním plánem společnosti a podtrhuje její zájem působit v regionu střední Evropy. Tato prémiová zmrzlina je v obchodech k dostání v šesti produktových variantách – Chocolate Fudge Brownie, Cookie Dough, Phish Food, Cherry Garcia, Chunky Monkey, Strawberry Cheescake v balení o objemu 500ml.

Expanze na Českém trhu a klíčové hodnoty společnosti

Společnost Ben & Jerry’s pečlivě vybrala distribuční místa, ve kterých bude možné zmrzlinu v České republice koupit. Mezi partnery Ben & Jerry’s patří supermarkety Billa a řada tradičních obchodů v Praze a Brně. Cílem je spojit prémiovou zmrzlinu, která je známa díky svým nezvyklým příchutím plných velkých kousků a spirálek s prémiovými obchody v České republice. Společnost tímto krokem rovněž poukazuje na skutečnost, že její výrobky jsou vyráběny pouze s použitím trvale udržitelných zdrojů a Fairtrade surovin té nejvyšší kvality.

Společnost Ben & Jerry’s se zavázala k sociální odpovědnosti a platí svým mlékarénským farmářům prémiové ceny jako poděkování, že se tak výborně starají o své krávy a také o planetu. Farmářům, kteří pěstují Fairtrade kakao, cukr a banány, je garantována férová cena za jejich produkty. Tyto prostředky pak mohou investovat zpět do svých farem a komunit. Ben & Jerry’s používá výhradně vejce pocházející od slepic chovaných ve volném výběhu a dbá na to, aby dopad na životní prostředí byl co možná nejšetrnější, tím, že investuje do obnovitelné energie a prostřednictvím svých aktivit podporuje neutrální klima.

Více o zmrzlinách Ben & Jerry’s se dozvíte na www.benandjerry.cz

Fotogalerie
6 fotografií