Devět přítomných mužů ze třináctičlenné vlády (Rajchl z Dukly a Svoboda ze Sparty byli mimo republiku, plzeňský Paclík nesměl hlasovat kvůli střetu zájmů a Kučera je trestně stíhán za švindly v podnikání) si zahrálo na mafiánské kmotry jednohlasným schválením zákona džungle tuzemského fotbalu.

Skandál odstartovaný18. září černou kabelou majitele Sparty Křetínského namířenou proti Plzni, byl jimi svěřen výhradně policii. Bude se roky čekat na závěry pátrání orgánu, jenž má na objasnění čutálistického průšvihu asi stejný zájem jako na řešení politické situace v Salvadoru. A kdyby se v tom náhodou nějaký český »Šerlok« chtěl šťourat, bude mu domluveno…

Hrajte, podvodníci!

„Průtahy v celé této kauze ukázaly, že na fotbalové je nemožné korupční kauzu prošetřit, neboť fotbal k tomu nemá ani instrumenty, ani legislativu. Je proto nutné, aby se napříště korupcí zabývala jen policie a disciplinární komise se případy zabývala až na základě policejních šetření a závěrů,“ nalajnoval světlé zítřky podfukářům šéf svazu Miroslav Pelta.

Uplácejte!

Jinak řečeno: „Uplácejte! Rozhodčí, berte každou kačku, fixlujte. To se vyplatí! Každý spravedlivý jouda si zatraceně rozmyslí bonzovat, vybírat dovolenou a utrácet vlastní prachy za výslechy, soudy, odvolání a dovolání s výsledkem nula!“ To by nedokázali ani Mirek Dušín po trojnásobném jointu a Iveta Bartošová v deliriu.

Lež jako věž

„Jsem na straně pravdy,“ dodal slavnostně Pelta. Od chlápka s cejchem podezřelého a záhadně nepotrefeného v úplatkářském maglajzu z roku 2004 to vážně sedí. Nicméně ve své partě si tuto lež jako věž bohužel může dovolit.

Hochštapler, šmelinář, taškář, protekční fracek. Pelta, Berbr, Křetínský, Paclík. Tato jména budou teď budit z hrůzných snů každou mámu, která chce dát kluka místo do houslí na fotbal…

Pravidla fotbalové lumpárny aneb co musíte mít, abyste vyhráli…

Peltův kontokorent

»Velký čáp« z Jablonce Pelta má u letenského miliardáře Křetínského otevřený finanční kontokorent. I proto včera zabránil jeho stíhání za poškození jména fotbalu a ušetřil milovanou Spartu hanby a pokuty až 10 milionů korun.

Berbrův čaj

Z obchodníka s čajem Romana Berbra je nejvlivnější muž českého fotbalu. Z pozice místopředsedy nalévá nápoj zapomnění rozhodčím od Šumavy po Beskydy. Delegace na zápasy za přátelské služby, to je jeho vařič. Nyní budou mít sudí »pré« a při trošce šikovnosti si za připískávání zase přivydělají.

Paclíkovo »Íčko«

Všechno vypuklo kvůli němu. Olomoucký prcek Tomáš Paclík zaujal v Plzni místo zmizelého (podle všeho galerkou popraveného) arcidlužníka Kříže. Svět podle Sparty postavil na hlavu i tím, že za ním stojí stále ještě mocný exministr vnitra a hanácký krajan zběhlý v exekucích Ivan Langer.

Křetínského kabelu

Děste, strašte, fabulujte. Dodnes nikdo neprostřelil co v té černé tažce, jíž magnát vlastnící Spartu přivlekl na Strahov, bylo. Nikdo neví co na koho má, možná kromě Pelty a jeho nahrávek z úplatkářské kauzy roku 2004. Policie může s informacemi doktora »Danečka« pracovat donekonečna.