Finanční prostředky přesahující 9 milionů korun, tři osobní auta, cenné papíry, nemovitosti. To vše policie Chvalovskému zabavila, aby tím uhradila alespoň část škody, kterou měl spolu s dalšími čtyřmi partnery spáchat. A teď mu to možná vrátí.

Případ už projednat nemusí

Důvodem je Klausova amnestie, která může funkcionáře, jenž osm let vládl českému fotbalu, zbavit obžaloby z úvěrového podvodu ve výši 1,5 miliardy korun. Stíhání totiž probíhá už více než osm let a jelikož odvolací soud zrušil desetiletý trest, k novému projednání už dojít nemusí.

Dostane marky?

V případě Chvalovského bylo údajně obstaveno položkově vůbec nejvíc majetku, který by nyní mohl být vrácen. Podle serveru Lidovky.cz je na seznamu dvacet položek, z nichž má většina peněžní charakter. Najdou se zde dokonce i již neplatné německé marky.

List obsahuje i tři auta (Mercedes, Toyotu a Audi), která však ztratila na hodnotě a exšéf ČMFS by se mohl o škodu soudit.

Vyhráno ještě nemá!

Šampaňské zatím František Chvalovský otvírat nemůže. Ani majetek, ani svobodu ještě jistý nemá. Vrchní státní zastupitelství totiž poslalo žádosti o tzv. zabrání majetku. „Jsme přesvědčeni, že majetek pocházel z výnosů z trestné činnosti, nechceme se s jeho vrácením smířit,“ řekl MF DNES šéf odboru závažné hospodářské kriminality Vrchního Radim Daňhel.

A ani amnestie se na Chvalovského nakonec nemusí vztahovat. Pražský soud totiž podal kvůli jeho kauze ústavní stížnost, která ho může nepřímo poslat do vězení.

Co mu všechno vrátí?

Peníze: 9 milionů

Finanční majetek mu byl zabaven v korunách (5,5 milionu Kč), dolarech (3,6 milionu Kč), švýcarských francích (57 tisíc Kč) a německých markách (1954 DEM – již neplatné).

Tři auta: 7,5 milionu

Chvalovského silniční flotila čítá Toyotu Land Cruiser (1,5 milionu), Mercedes E 55 AMG (3 miliony) a Audi S8 4,2 (3 miliony). Ceny jsou za nová auta.

Nemovitosti: 40 milionů

Nad nimi visí otazník. Chvalovský totiž přímo nic nevlastní. Dům v Blšanech přepsal na syna a čtyřicetimilionovou vilu na pražské Bílé Hoře na dceru (krátce po začátku vyšetřování podvodů). V obou případech má zřízené věcné břemeno užívání.