Nadějný německý reprezentant do „21“ let těžce havaroval 28. září. Nedaleko tréninkového Hoffenheimu vjel do protisměru, kde se čelně srazil s nákladním vozidlem.

Z Vukčevičova Mercedesu zbyla jen hromada šrotu, řidič musel být z trosek vystřiháván. Ihned upadl do kómatu a s vážným poraněním hlavy byl vrtulníkem převezen do nemocnice. „Všichni jsme s Borisem, myslíme na něj,“ řekl zdrcený kouč Hoffenheimu Andreas Müller.

Stal se zázrak

Přesvědčení, že se Vukčevič probere, každým dnem pohasínalo, ale pak přišel zázrak. Uběhlo osm týdnů od nehody a německý mladík se probral! „Boris je několik hodin denně při vědomí. Je schopen komunikovat se svojí rodinou,“ oznámil klub radostnou zprávu.

Skvělá novinka potěšila nejen členy týmu, ale především rodinu. „Jsme moc rádi, že se probudil! Boris však má před sebou dlouhou cestu, bude potřebovat hodně odpočívat,“ shodli se otec Dragan s matkou Sonjou.

Vyhráno nemá

Vyhráno ale ještě zdaleka nemá. Poranění hlavy byla natolik vážná, že se dá těžko odhadovat, jak se bude situace dál vyvíjet. „Byl seznámen s průběhem rehabilitace, což přijal s nadhledem. Snad se povede vrátit jeho stav do normálu,“ doufají Vukučevičovi blízcí.