Superfinále! Až v sedmém zápase se rozetne gordický uzel vrcholu letošního play off. Slavia, nebo Karlovy Vary? Dnes už musí jeden prohrát a druhý pozvedne pohár pro mistra extraligy 2008. Kudy povede cesta za hokejovým titulem? Samozřejmě skrz gólmany. Blesk vypozoroval, kde mají obě týmové jedničky slabiny, a radí kanonýrům: na karlovarského Lukáše Mensatora střílejte po zemi, na slávistického Adama Svobodu zase platí bomby k tyči! Slabé místo slávistické jedničky? Lapačka! Ze sedmnácti inkasovaných gólů jich do pravého růžku z pohledu střelců dostal Svoboda pět. To Mensator má vršek bezchybný. Zato mu dělají potíže spodní rohy a prostor mezi betony. Přesto jsou oba gólmani ve finále perfektní. "Lukáš je skvělý a musíme ho chránit. Proč? Protože on nám to potom desetinásobně vrátí," tvrdí karlovarský veterán Josef Řezníček. Čím tedy střelci brankáře v rozhodujícím finále překvapí? "Ničím. Hrajeme spolu v sezoně už pojedenácté, to se pak těžko něco vymýšlí," říká asistent Západočechů Václav Baďouček. Oba brankáři si to se vší pravděpodobností mimoděk rozdávají i o místo dvojky na mistrovství světa v Kanadě. "Na to teď nemyslíme, jde jen a jen o titul. Ale samozřejmě, když budu chytat dobře, může to samozřejmě vést i k pozvánce do reprezentace," uvědomuje si Mensator.


Slavia se dušuje: Dohodnutý zápas? Nesmysl! Upřímná válka, nebo tajná dohoda? Jako snad každý rok si fanoušci na internetu i v hospodách opět šuškají o tom, že se finále extraligy hraje přesně podle předem určených notiček: "Hlavně vyprodat O2 Arenu, o to jim jde! Jinak už by byl v sérii dávno konec." Slávisté podle hokejových 'odborníků' hraje tak, aby z finále vytěžila co nejvíc peněz. "Sedmý zápas, divácký rekord a o pár milionků víc v jejich kase. Pěkně to na nás upekli," zní z pivnic a sport barů. "To je ale nesmysl. Takhle urážet štěstěnu by nás v životě nenapadlo!" tvrdí obchodní ředitel Slavie Ladislav Blažek. Rejpalům nahrává i fakt, že na webu O2 Areny se dalo přihlásit na brigádu k sedmému zápasu už před začátkem celé série! Ovšem s dodatkem: podle vývoje. "Lepší je vyhrát v šestém utkání než vyprodat halu a prohrát v duelu sedmém," dodal Blažek.
Slavia: Vyprodáno za 6 hodin Ze středy neuplynulo ani osm hodin a lístky na sedmé finále mezi Slavií a Karlovými Vary byly v trapu. "Ve čtvrt na dvě v noci šly vstupenky do prodeje a o šest hodin později bylo vyprodáno," prozradil obchodní ředitel Pražanů Ladislav Blažek. "Teď jako bývalý hráč závidím klukům dvojnásob. Zahrát si sedmé finále a před do posledního místečka zaplněnou halou... Co víc si přát?" tázal se kouč Slavie Vladimír Růžička!
Jak na Svobodu - Svobodu nejsnáz překonáte střelbou na lapačku. Do horního růžku už ve finále skórovali Kraft, Košťál i Kumstát. - Platí na něj i střely k jeho levé tyči. To ví hlavně Kristek, který sem úspěšně mířil už třikrát. - Skuhravý, Mudroch, Kristek, Skládaný... Ti se zase trefili na druhou stranu branky. Jak na Mensatora - Mensator pustil nejvíc gólů po střelách po ledě na pravou stranu nebo mezi nohama. Sem se během finálové série trefili třeba Rataj, Bednář, Červenka, Drtina nebo Hruška. - Malou slabinu má karlovarský gólman i u levé tyčky. Ví to Vondrka, Klepiš i Bednář.