Pryč jsou doby, kdy na sportovištích panovala nekompromisní pravidla i v oblékání. Bílý sport teni dávno ovládly barvy, v profesionálním basketbalu není nouze o piercingy a tetování, nejkvalitnější ligy světa v házené se neobejdou bez dredů. A americký fotbal? Tady nenajdeme žádné eso, které by se od davu obrů ve vycpaných výstrojích neodlišovalo pořádnou extravagancí.
Za největšího sportovního blázna, pokud jde o vizáž, byl donedávna považován kontroverzní basketbalista NBA Dennis Rodman (40). Když jeho sportovní hvězda vyhasla, zastoupil ho ve všech směrech hráč Philadelphie Allen Iverson (25). Potetované mohutné paže, kožené náramky, náušnice a především pečlivé řádkování a splétání jeho kudrnatých vlasů jen zdůrazňují jeho geniální výkony na hřišti. Největší hvězda NBA má na kůži vytetovaných snad 20 hesel typu: Jen nejsilnější přežije nebo Nikoho se neboj. "Nosím na těle i jména matky, babičky, dětí a manželky," prozrazuje Iverson, který za sebou nemá právě čistou minulost.

O dost víc talentu předvedli tatéři na těle německého reprezentanta v házené Stefana Kretschmara. Téměř umělecké dílo na lýtku vysokého blonďáka z týmu novopečených mistrů bundesligy Magdeburgu nepřehlédne nikdo. Několik náušnic na obličeji, které si házenkář při hraní z bezpečnostních důvodů přelepuje, jsou proti obrázkům na jeho těle jen slabým odvarem extravagance.

Pro někoho je to styl života, pro někoho další možností, jak se odlišit a zaujmout sponzory.