Zamilovaný pár se seznámil v létě roku 2018 na svatbě Barbořiny sestry. „Tam jsme se dali poprvé do řeči. Následně jsme si domluvili první rande, zjistili, že to funguje, a tak jsme pokračovali, až to vyústilo v dnešní svatební den,” usmívá se Pavel. Oslava lásky se nesla v komornějším duchu. Přítomní byli pouze novomanželé a svědci. Pořádnou oslavu plánují novomanželé v létě, až bude hezky. 

Zamilované číslo 

„Od začátku vztahu pro nás hodina 22:22 něco znamená. Každý den si v tento čas dáváme pusu nebo posíláme srdíčko, pokud nejsme spolu,” vzpomíná dojatě Pavel Bočan (35). Když měli novomanželé příležitost říct si své ano pod dohledem dvojek, které se 22. 2. ve 14:02 sešly, ihned jí využili. „Jednak si datum budeme hezky pamatovat, jednak souvisí s naší symbolickou hodinou,” popisuje Pavel. Při výběru termínu prý však nehrála numerologie žádnou roli. 

Pozor na rezervace

Zamilovaný pár musel termín rezervovat už půl roku dopředu. Každé datum, kde se opakují čísla, je podle starostky Prahy 2 pro novomanžele velmi žádané. „Měli jsme zaplněny veškeré prostory, kde se oddává. Ať už šlo o Novoměstskou radnici nebo Pavilon Grébovka,” informuje starostka Prahy 2. 

Ale stále platí, že kdo dříve přijde, ten dříve mele. „Pokud se rezervace udělá dostatečně dopředu, můžeme vyhovět se všemi požadavky - místem, datem, dostatečným počtem matrikářek," dodává Alexandra Udženija. Svatba totiž znamená také řadu formálních náležitostí.

Ne vždy jde však o specifickou kombinaci čísel. „Novomanželé si zamlouvají také datumy, které mají spojené se seznámením nebo silným společným zážitkem,” všímá si starostka Prahy 2. Obvykle prý stačí, když se termín zamluví tři měsíce dopředu. 

Numerologie v akci

„Na magických schopnostech čísel určitě něco bude,” usmívá se starostka Prahy 2. Podle numerologie značí číslo 2 spolupráci a sjednocování. Dále také k síle připojuje cit a emoce. Znamená harmonii, péči a empatii. „Pevně věřím, že takový rok prožijeme všichni. Po dvou letech, kdy se nám všem tak trošku změnil život, si to zasloužíme,” dodává Alexandra Udženija.

Video
Video se připravuje ...

Novomanželé si řekli své ano 22. 2. ve 2 hodiny a 2 minuty Jan Dařílek

Fotogalerie
8 fotografií