Paní Jitka měla štěstí v neštěstí. Při prodávání Nového Prostoru, kterému se věnuje už osm let, totiž náhle zkolabovala! Naštěstí se na I. P. Pavlova, jejím obvyklém místě, objevil anděl strážný – zákaznice, která si od paní Jitky časopis pravidelně kupovala. Neváhala a ženu ihned odvezla do nemocnice.

Mluvil jsem i s její ošetřující lékařkou, říkala, že je paní Jitka opravdu vážně nemocná a že přežila svou smrt,“ prozradil Jakub Yellen, redaktor Nového Prostoru, který nyní Jitku v nemocnici pravidelně navštěvuje.

Jitku teď čekají ještě dva dny v nemocnici a následný desetidenní klid na lůžku doma. A hlavně má doporučeno od lékařů změnit stávající denní režim, který ji dostal na samotné dno. „Jitka má ale čerta v těle a jakmile se jí udělalo líp, hned žádala o propuštění,“ popsal Jakub, jaký elán prodejkyně má.

Paní Jitka prodává Nový Prostor už 8 let. Nyní v práci zkolabovala kvůli selhání plic.
Autor: Nový Prostor/ Jakub Yellen

Nutná pomoc 

S nutným zotavováním se ale pojí taky nepříjemné věci. Paní Jitka už druhý týden nevydělala ani korunu a následující dva týdny ani nevydělá. Nový Prostor ale prodejkyni, která časopis v ulicích Prahy prodává už osm let, na holičkách nenechá. Hradí jí ubytování, o které by během té doby přišla. Zároveň ale kolegové vědí, že nejde jen o ubytování, ale také další náklady za jídlo. 

Proto se rozhodli Jitce pomoci veřejným prodejem Nového Prostoru na I. P. Pavlova ve dvou časech. A to od 8.30 do 10.30 a od 17.00 do 19.00 hodin.Ve středu půjde jen o akt solidarity, během čtyř hodin se pokusíme prodat co nejvíc časopisů,“ řekl nakonec redaktor Jakub.

Pokud tak máte chuť paní Jitce pomoci, kupte si ve středu říjnové číslo Nového Prostoru, kterým jí pomůžete ke klidné rekonvalescenci beze strachu, že by přišla o střechu nad hlavou. Více informací o středeční akci se dočtete tady

Fotogalerie
4 fotografie