„První knížku jsem dostal od rodičů. Tehdy mi bylo 11, stejně tak jako Harrymu. A tak jsem čekal, kdy mi přijde dopis z Bradavic,“ svěřil se Kuba, který je od té doby velkým fanouškem Harryho Pottera.

Dopis z Bradavic mu ale nikdy nepřišel. „Byl jsem zklamaný... Ale s nadšením jsem i tak jako mudla hltal knihy o Harrym dál,“ rozpovídal se. A právě díky tomu, že byl příběh kouzelného chlapce jeho nejoblíbenější knihou dospívání, si nemohl nechat ujít ani promítání všech osmi filmů o Harrym Potterovi v Kině Lucerna.

Hospoda za Harryho

V sobotu i v neděli začínalo promítání už v devět ráno. „Obvykle si přes víkend přispím... Ale tady jsem neváhal. A dokonce jsem oželel i hospodu s přáteli večer, abych ráno vstal na pátý díl,“ prozradil Jakub.

Maraton k výročí

Právě letos slaví kniha J. K. Rowlingové dvacáté výročí. První díl, který nese přízvisko Kámen mudrců, byl publikován 30. června 1997. Z toho důvodu si Lucerna přichystala pro fanoušky celý víkendový program. Jeden film následoval druhý. Mezi snímky měli návštěvníci půl hodiny času, aby se mohli najíst, napít a dojít si na záchod. 

Skvělé bylo společné protahování před každým filmem. Ale i tak mě po těch dvou dnech bolí záda i zadek,“ smál se Kuba při odchodu po posledním snímku. „Ale stálo to za to.“

Podívejte se na fotografie z víkendu:
Fotogalerie
16 fotografií