Nevhodný předvánoční dárek nebo chuť dostat pod stromeček většího domácího mazlíčka? O tom ještě včera v podvečer spekulovali lidé na Facebooku v Letenské partě. Kdo mohl nevinného tvora takto krutě vyhodit do odpadků? Záběry z kamer k dispozici nejsou a bývalý majitel se nepřihlásil.

Zato Martin se jal pátrání po majiteli novém. V partě obyvatel z Letné tak ihned nasdílel fotku s žádostí o radu, co má s nalezeným tvorem podniknout. „Mám doma dvě kočky a psa, nemůžu si ho nechat,“ vysvětloval zachránce důvody, proč se rozhodl najít malému chlupáči nový domov.

Dostal jméno Matylda

Na facebookovou stránku přidával i videopříspěvky, kdy křečka seznamoval s kočkami. „I když to vypadá, že se přátelí, tak o pár minut později už by se ho snažily zakousnout,“ popisoval Martin video.

Matýsek v novém domově
Autor: Jana Buďová
Opravdu stačil jeden příspěvek. Letenští se začali hlásit s tím, že by se o nalezence rádi postarali. Křeček tak během pár hodin našel nové útočiště. „Matylda už má nový domov,“ těšila se nová majitelka Jana, která se o malého křečka postarala.

Léčba nádoru

Ovšem ačkoli to vypadlo, že příběh bude mít šťastný konec, následující den u zvěrolékaře nebyl pro Matyldu tak veselý. Kromě toho, že se dozvěděli noví majitelé, že se jedná o Matýska a ne holčičku, následovala nepříjemná zpráva.

Stroupek, který má malý chlupáč u oka, není z poranění. „Matýsek má nádor. Dnes nám ho na veterině vyčistili a zítra jsme objednaní k doktorce specialistce na drobné hlodavce, která se na něj podívá,“ prozradila Jana Buďová, která se malému křečkovi snaží pomoci.

Nová majitelka tak doufá, že se jim podaří nemocnému Matýskovi pomoci. „Matýsek je asi ten nejmilejší a nejmazlivější džungarák, kterého jsem potkala. Ač má ten nádor na obličeji, je nesmírně zvídavý a čilý,“ řekla nakonec.