Podle jeho slov opilého muže se sprejem v ruce zachránil ve čtvrtek odpoledne Vojtěch Míra, který šel do školy. Shodou okolností studuje medicínu, takže věděl, jak postupovat. „Byl jsem na cestě do školy a viděl jsem tam nějakou skupinu lidí. Šel jsem se tedy podívat, co se děje a uviděl zaklíněného muže mezi vagony s rozseklou hlavou,“ říká pro Aktu.cz Vojta.

Na nic nečekal a šel muži pomoct. „Postupně jsem ho vytáhl z mezery dovnitř. Zranění vypadalo dost hrozivě. Měl částečnou skalpaci obličeje a silně krvácel z hlavy i krku. Zároveň byl silně opilý a měl poruchu vědomí,“ pokračuje student medicíny.

Bylo mou povinností pomoct

Otázkou také zůstává, proč mezi vagony muž spadl se sprejem v ruce. „Našli jsme u něj sprej. Nevím, jestli jej chtěl použít ke kreslení nějakých graffiti v tom tunelu,“ pokračuje dále.

Vojtu také překvapilo, že kolem bylo mnoho lidí, ale nikdo mu nezačal pomáhat. „Jsem student čtvrtého ročníku medicíny a jezdím jako stážista u karlovarské záchranky. Takže bylo i mou povinností mu pomoct, když se k tomu nikdo jiný neměl,“ dodává na závěr Vojta.

Záchranka poté muži poskytla první pomoc a převezla ho s vážným poraněním hlavy do nemocnice. 

Fotogalerie
7 fotografií