Nebyla to Eurovize ani hledání SuperStar v přímém televizním přenosu, přesto má pěvecká soutěž v Moskvě už desetiletou tradici a za Česko se na její pódium poprvé postavil i Ladislav Budnár. Zazpíval Lady Carneval od Karla Gotta a dostal od poroty tolik bodů, že se probojoval na první místo

Při druhé písni  Kak mola di mi byli” od A. Pachmutova, lidé začali tleskat a po dokončení písně celý stadion povstal a celých pět minut se ozýval nekonečný potlesk, dojalo mě to,” řekl Blesku Ladislav, který je původem z Košic, ale už roky žije v Praze. Za sebou v soutěži nechal 11 zpěváků z dalších zemí. 

Zpěv byla vždy Ladislavova priorita číslo jedna a i když nikdy nepoznal svoje rodiče, za pomoci přátel se nevzdal toho, po čem toužil. Měl jsem na dítě dost silný hlas. Vychovatelky si mě všimly a začaly se mi víc věnovat. Ředitelka dětského domova Sloníčata mě dostala na školy, kde jsem měl profesionální vedení. V rámci tohoto dětského domova jsem procestoval mnoho zajímavých míst a potkal se tak se zajímavými lidmi,” vypráví Láďa a když vzpomíná, hrnou se mu dojetím slzy do očí.

Temperamentní vysoký mladík navíc svůj koníček spojil i s jeho osudovou stopou a snaží se myslet na děti v tísni. Nedávno uspořádal velký koncert v pražském Vinohradském divadle a peníze šly na pomoc Africkým dětem, pozval tam například zpěvačku Ilonu Csákovou, Daniela Nekonečného nebo Dalibora Jandu.

Po úspěchu v Rusku  dostal hned další nabídku, pozvánku na Mezinárodní televizní soutež Niuvejs 2017, která bude probíhat v Soči.