V sobotních odpoledních hodinách obdrželi pražští hasiči oznámení o poškozené střeše na Malé Straně. Ta byla v natolik neutěšeném stavu, že mohlo každou chvíli dojít k jejímu zhroucení na chodník. Netřeba se domýšlet, co by se stalo, kdyby se to doopravdy stalo – a kdyby v tutéž chvíli na chodníku procházeli kolemjdoucí.

Díky včasnému zásahu hasičů k neštěstí nedošlo. Ačkoliv včasný zásah mohl být ještě včasnější. Nikoliv vinou hasičů, ale davu demonstrantů, kteří znemožnili průjezd hasičských vozů! „Naše jednotka byla zablokována na cestě k zásahu na Malé Straně. Zablokovali ji účastníci protestů na mostě Legií,“ uvedl mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Šlo o jednotlivce, kteří nesouhlasili s Pochodem pro život.

„Jednotka musela zvolit náhradní trasu a cesta k případu se tak prodloužila o několik minut,“ doplnil. Už jen nad tím, že někdo znemožní průjezd hasičů, záchranářů nebo policistů, zůstává rozum bezradně klečet v koutě. Co vzbuzuje ještě větší pozdvižení obočí, je počínání demonstrantů. Ti totiž ve chvíli, když spatřili, že se hasičský vůz musí na mostě obrátit čelem vzad, aby k poškozené střeše vůbec dojel, začali tleskat...

Záběry z kabiny hasičského vozidla:

Video
Video se připravuje ...

Účastnici protestu proti Pochodu pro život nenechali projet hasičské vozy k zásahu. (6. duben 2024) HZS Praha

Situací se zabývali i pražští policisté. „Několik set osob cíleně blokovalo Most Legií, čímž výrazně narušili trasu pochodu řádně oznámeného shromáždění a opakovaně neuposlechli výzev policistů k uvolnění trasy,” sdělili prostřednictvím sociální sítě X. „Z tohoto důvodu policisté všechny ztotožnili kvůli podezření z přestupku a věc bude předána příslušnému správnímu orgánu k projednání.”

Fotogalerie
27 fotografií